Ordu-Giresun Havalimanı'na sis nedeniyle uçak inemedi

Nedim KOVAN/ ORDU, () - İSTANBUL-Ordu-Giresun seferini yapan Türk Hava Yolları (THY)'nin TK2852 sefer sayılı uçağı yoğun sis nedeniyle Samsun Çarşamba Havalimanı'na iniş yaptı. Ordu'dan İstanbul'a gidecek olan yolcular ise karayoluyla Samsun...

26 Mayıs 2015 Salı 22:21
Ordu-Giresun Havalimanı'na sis nedeniyle uçak inemedi






Nedim KOVAN/ ORDU, () - İSTANBUL-Ordu-Giresun seferini yapan Türk Hava Yolları (THY)'nin TK2852 sefer sayılı uçağı yoğun sis nedeniyle Samsun Çarşamba Havalimanı'na iniş yaptı. Ordu'dan İstanbul'a gidecek olan yolcular ise karayoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı'na götürüldü. 
Türkiye'nin deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı geçen cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla resmi törenle hizmete açılmıştı. Uçuşların başladığı Ordu-Giresun Havalimanı'na bugün bir saat rötarla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan THY'nin 2852 sefer sayılı uçağı, sis nedeniyle iniş yapamadı. Havada 3 tur atan uçak Ordu-Giresun Havalimanı'na inemeyince Samsun Çarşamba Havalimanı'na yönlendirildi. Saat 17.00'deki karşılıklı uçuşun Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan gecikmeli olarak gerçekleştirileceği belirtildi. 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, havalimanında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını, sis nedeniyle uçağın Ordu-Giresun Havalimanı'na inemeyerek Samsun'a iniş yaptığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, Ordu'daki yolcuların da İstanbul seferi için karayoluyla servisle Samsun'a götürüldüğünü belirterek, "Havaalanı bölgesinde yoğun sisten dolayı pilot birkaç kez iniş denemesi yapmış. Ancak pilot sisten dolayı Samsun'a iniş yaptı. Samsun'a indikten sonra servisle THY yolcuları Çarşamba'ya gönderdi. Havalimanı'nda hiçbir olumsuzluk yok, herşey düzgün ve düzenli çalışıyor. Uçak hava koşulları inişe elvermediği için Samsun'a iniş yaptı, uçuşlar iptal edilmedi" dedi.

Samsun Çarşamba Havalimanı'na inen uçaktaki yolcularda servisle karayoluyla Ordu'ya götürüldü. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.