Ordu’da av turizmini için 19 ilçede avlak sahası oluşturulacak

ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bölgede av turizminin geliştirilmesi için kentin 19 ilçesinde özel avlak sahası oluşturulması için çalışma başlattıklarını söyledi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dünyada yaban domuzu avına büyük...

08 Mart 2015 Pazar 15:11
Ordu’da av turizmini için 19 ilçede avlak sahası oluşturulacak






ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bölgede av turizminin geliştirilmesi için kentin 19 ilçesinde özel avlak sahası oluşturulması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dünyada yaban domuzu avına büyük merak olduğunu ildeki yaban domuzu popülasyonunun yüksek olması nedeniyle 19 ilçede özel avlak sahası oluşturmak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü tarafından proje hazırlandığını söyledi. Oluşturulacak avlaklarda yaban hayatına zarar vermeden, hayvanların çoğalmalarına engel olmayacak kontrollü avlanma yapılacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle dedi:
"İlimizde av turizmini geliştirmeyi düşünüyoruz. 19 ilçede özel avlak sahaları oluşturup belli sezonlarda kontrollü, yaban hayatına zarar vermeden, mevcut çoğalmalarına engel olmayacak şekilde Orman Bakanlığı uzmanları ve mühendisleri kontrolünde kontrollü bir av sahası oluşturulacak. Kaçak yok etme şeklinde değil, kaç tane avlanılabilir bunlar belirlenecek. İlan edildiğinde birçok yerli yabancı avcı buraya gelecek. Avlanmaya gelenler dünyanın değişik ülkelerinden ava meraklı işadamı, gezginler var."
Özel oluşturulacak avlakların yaylaları da kapsayacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, özel avlak sahası oluşturma çalışmalarına devam ettiklerini anlatırken, şöyle konuştu:
"Bu çalışmaya yaylalar da dahil. Ordu'da yaban hayatı oldukça canlı. Buraya gelecek olanlar turizm amaçlı otellerde konaklayacak, rehber kullanacak bundan herkes faydalanacak. Bu avın dünyada çok meraklıları var. Oldukça zenginlerin rağbet ettiği bir av turizmi. Bizim burada yaban domuzu çok, yaban domuzu için köylerden bize şikayet çok geliyor 'ürünlerimizi telef ediyor' diye. Yaban domuzu saldırıları sonucu ölüm vakaları bile oldu. Yaban domuzu avlamak isteyen birçok yabancı av meraklıları var. Bu sayede yaban domuzlarından şikayet eden zarar gören vatandaşlarımızda bu sıkıntıdan kurtulmuş olacak."
 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.