Ordu'da Organ Bağışında Bulunan 32 Aileye Plaket

Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU'da Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda organ bağışında bulunan 32 aileye plaket verildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Organ bağışı konusunda, diğer illere göre Ordu’da...

04 Kasım 2014 Salı 18:57
Ordu'da Organ Bağışında Bulunan 32 Aileye Plaket






Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU'da Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda organ bağışında bulunan 32 aileye plaket verildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Organ bağışı konusunda, diğer illere göre Ordu’da büyük başarılar sağlanmış. İnşallah bu diğer insanlarımıza ve diğer illerimize de örnek olur" dedi.
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde bir program düzenlendi. Programa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, sağlık çalışanları, organ bağışında bulunan aileler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu organ bağışının önemine değinerek bağışta bulunan ailelere teşekkür etti. Organ bağışı konusunda Ordu'nun diğer illere göre daha başarılı olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, bu konuda emeği geçenlere de teşekkür ederek, "Ben değerli doktorlarımızı kutluyorum. Organ bağışı konusunda, diğer illere göre Ordu’da büyük başarılar sağlanmış. İnşallah bu diğer insanlarımıza ve diğer illerimize de örnek olur. Sağlıklıyken insanlarımız organlarını bağışlayarak, belki birçok insanı yeniden hayat bulmasına vesile olabilir. Ümitle, gözyaşıyla bekleyen insanları yeniden hayata döndürebilir. Bu anlamda duyarlılık oluşturduğu için değerli doktorlarımıza ve bu işin gönüllüsü olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Organ bağışının dini yönünü ise İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu anlattı. Kolukısaoğlu ise, "Kıyamet gününde organların şahitliği konusuna gelince bu husus organ nakline engel teşkil etmez. Organlar her bir bedende bulundukları süre içinde olup bitene şahitlik edebilirler" diye konuştu.

Ordu Devlet Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Dr.Selçuk Yücesan ise, Türkiye’de ilk kez 1975 yılında organ nakli yapıldığını ve bugün 100’e yakın nakil merkezi bulunduğunu vurgulayarak beyin ölümü ve bitkisel hayat arasındaki fark, aileden izin alınması gereken konular hakkında bilgi verdi.
Program sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Ordu'da organ bağışında bulunan 32 aile ile organ bağışına katkı sunan Ordu Devlet Hastanesi, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Medikalpark ve Avrasya Medi-Tech Hastanesi'ne plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.