Ordulu balıkçılar avlanma sezonunu törenle açtı

ORDU'da 2015-2016 balıkçılık av sezonu Perşembe ilçesinde düzenlenen törenin ardından davul zurnayla açıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni balık sezonu nedeniyle Perşembe ilçesi Kışlaönü balıkçı barınağında temsili...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:43
Ordulu balıkçılar avlanma sezonunu törenle açtı






ORDU'da 2015-2016 balıkçılık av sezonu Perşembe ilçesinde düzenlenen törenin ardından davul zurnayla açıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni balık sezonu nedeniyle Perşembe ilçesi Kışlaönü balıkçı barınağında temsili balık sezonu töreni düzenlendi. Törende konuşan Perşembe Kışla Önü Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, geçen balık sezonunun Ordulu balıkçılar açısından son derece verimli ve iyi geçtiğini belirterek balıkçılara verilen ÖTV'siz mazot desteği için devlete teşekkür etti.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ise kentte balıkçılığın önemine dikkat çekerek, "İlimizde 100 kilometrelik sahil şeridinde balıkçılık önemli konum olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde balıkçılıktan avlanan üretim miktarı 302 bin ton civarındadır. İlimizde ise 2014 yılında avlanma yoluyla elde edilen balık miktarı 18 bin 500 ton civarındadır. İlimizde 495 balıkçı gemisi ile balıkçılık yapılmakta. Bu balıkçı gemisi ve diğer il dışındaki balıkçı gemilerinde yaklaşık 6 bin 700 kişi balıkçılıkla geçimini sağlamakta" diye konuştu.
Türkiye'de balığın yüzde 7-8'ini Ordulu balıkçıların avladığını vurgulayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz ise "Burada özellikle çiftlikler vasıtasıyla üretilen balıkları kenarda tuttuğumuzda Türkiye'de yine organik anlamda denizde en iyi balığın çıktığı alanlardan bir tanesi bizim Karadeniz bölgemiz" dedi.
Daha sonra yapılan duaların ardından törenin sona ermesiyle, balıkçı tekneleri de davul zurna eşliğinde denize açıldı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.