Organ Bağışına Dikkat Çekmek İçin Yamaç Paraşütüyle Atlayış Yaptılar

BURSA'da organ bağışına dikkat çekmek için yamaç paraşütüyle atlayış yapmak isteyen 1'i kadın, 3 kişilik ekip, rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. İlk denemelerinde sürüklenen ekip, ikinci denemede Bursa ovasına başarılı bir iniş...

03 Kasım 2014 Pazartesi 15:33
Organ Bağışına Dikkat Çekmek İçin Yamaç Paraşütüyle Atlayış Yaptılar






BURSA'da organ bağışına dikkat çekmek için yamaç paraşütüyle atlayış yapmak isteyen 1'i kadın, 3 kişilik ekip, rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. İlk denemelerinde sürüklenen ekip, ikinci denemede Bursa ovasına başarılı bir iniş gerçekleştirdi.
Organ Bağışı Haftası kapsamında bir araya gelen Bursa Böbrek Hastalıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Gürsu İlçe Belediyesi ve Bursalı yamaç paraşütçüleri, organ bağışına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. 1'i kadın 3 kişiden oluşan ekip, Gürsu İlçesi'ndeki Dışkaya yamaç paraşütü pistinden paraşütle atlamak için hazırlık yaptı. Ancak rüzgarın etkisiyle ilk denemede sürüklenen ekip, kısa süreli tehlike atlatırken, ikinci denemede uçmayı başardı. Ekip, Bursa Ovası'na başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Karahıdır Köyü'nde bulunan ve Gürsu İlçe Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve ekibinin beklediği boş alana inen ekip, takdir topladı.
Rüzgar nedeniyle üç kişi bir arada uçmak zorunda kaldıklarını söyleyen Bursalı yamaç paraşütçüsü Uğur Baytaş, zorluklara rağmen farkındalık yaratmak için bu uçuşu gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bursa Böbrek Hastalıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Biçer ise organ bağışına dikkat çekmek için ilk kez yamaç paraşütü yaptığını belirterek, "Organ bağışı Türkiye'nin kanayan bir yarası. Bursa'da 3 bin böbrek hastası var. Bin tanesi nakil bekliyor. Türkiye genelinde de 70 bin böbrek hastası var. Biz dernek olarak halkı uyarmak, dikkat çekmek için bu etkinlikleri yapıyoruz. Halkımızı duyarlı olmaya ve organ bağışına davet ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.