Orman Bakanlığı Müsteşarı: Sokak hayvanları şehirleşmenin problemi

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, kentler büyüdükçe başı boş sokak hayvanlarının da istenilmeyen şekilde arttığını belirterek, "Şehirleşmenin bir problemi. Onların...

06 Mart 2015 Cuma 14:26
Orman Bakanlığı Müsteşarı: Sokak hayvanları şehirleşmenin problemi






Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, kentler büyüdükçe başı boş sokak hayvanlarının da istenilmeyen şekilde arttığını belirterek, "Şehirleşmenin bir problemi. Onların canını gözetmek durumundayız" dedi.
Bütün canlıların insana emanet olduğunu, sokak hayvanlarının da can ve canlı olduğunu belirten Müsteşar Prof. Dr. Lütfi Akça, insanların tüm canlıların sağlığından, onların neslinin devamından da sorumlu olduğunu söyledi. Sokak hayvanlarının kent  ortamında başı boş bırakılmasının sağlık açısından çeşitli riskleri taşıdığını kaydeden Prof. Dr. Akça, "Onların canını gözetmek durumdayız. Onun için son 2 yıldır, bu problemin yoğun olarak büyükşehirlerden başlamak üzere sokak hayvanları için şimdiye kadar yapılanlardan çok daha modern, kapasite olarak geniş, hayvan sağlığı ve konforunu da sağlayacak şekilde projeler geliştiriyor ve belediyeleri destekliyoruz. Bunu sokak hayvanlarının korunması açısından önemli bir gelişme olarak görebiliriz" dedi.
Prof. Dr. Lütfi Akça, yaban hayvanlarıyla ilgili özellikle avcıların, avcı birliklerinin, doğayı, tabiatı seven duyarlı sivil toplum kuruluşlarının katkıları sonucu yoğun kış şartlarında hayvanların beslenme sorununun azaldığına dikkati çekti.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.