Ortakent'te deniz dibi temizliği

Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM(Muğla), ()- BODRUM Belediyesi tarafından bir süreden bu yana sürdürülen deniz dibi temizliği, Ortakent Mahallesi'nde sürdürüldü. İki saat süren çalışmada, diğer mahallelere göre daha az çöp...

03 Mayıs 2015 Pazar 13:37
Ortakent'te deniz dibi temizliği






Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM(Muğla), ()- BODRUM Belediyesi tarafından bir süreden bu yana sürdürülen deniz dibi temizliği, Ortakent Mahallesi'nde sürdürüldü. İki saat süren çalışmada, diğer mahallelere göre daha az çöp çıktı.
Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize en çok Mavi yakışır' sloganıyla başlatılan deniz dibi temizliği çalışmaları bu hafta Ortakent Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Balıkçı Barınağı ve halk plajında gerçekleştirilen çalışmalara; Bodrum Belediyesi'nden 10 dalgıç ile 30 temizlik personelinin yanı sıra gönüllüler de katıldı. İki saat süren etkinlikte; deniz dibindeki içecek kutuları, inşaat atıkları, şişeler, plastik malzemeler, araba lastikleri gibi katı atıklar toplandı.
BAŞKANDAN TEŞEKKÜR
Yarımadanın 180 kilometrelik sahil şeridinde çalışmaların süreceğini, şu ana kadar 6 mahallede temizlik yapıldığını belirten Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, şöyle dedi:

"Ortakent sahili vatandaş ve belediye dalgıçlarının katılımıyla temizlendi. Gönüllü vatandaşların da katılması bizi mutlu ediyor. İnsanların bilinçlendiğini bizlere gösteriyor. Ortakent sahili temiz görünüyor. Kolay yolu seçtiğimiz için bu kirlilikler oluşuyor. Ortakent'teki denizci, tekne sahibi arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız kolay yolu seçmemişler ve denize çöp atmamışlar. Bu nedenle halkımıza teşekkür ediyorum."
Başkan Kocadon, halkın denize girdiği alanlara belediye olarak mümkün olduğu kadar şezlong ve şemsiye koymayı istediklerini söyledi.
Denizden çıkartılan katı atıklardan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin heykel yapacağı; ilçe genelinde belirlenen çeşitli mekan ve yerlere, doğanın korunmasına ve çevre bilincinin gelişmesini sağlanacağı kaydedildi. Ayrıca öğrencilerin yapacağı heykellerin belirlenecek bir jüri tarafından değerlendirileceği, ilk üçe girenlerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde ödüllendirileceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.