ORYANTİRİNGCİLER, RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞATTI

Mithat ÜNAL/ ANAMUR,(Mersin),() - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun düzenlediği 2'nci kademe oryantiring yarışması büyük ilgi görürken, doğada harita ve pusula yardımıyla yön, hedef bulma konusunda birbiri...

20 Aralık 2014 Cumartesi 20:09
ORYANTİRİNGCİLER, RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞATTI






Mithat ÜNAL/ ANAMUR,(Mersin),() - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun düzenlediği 2'nci kademe oryantiring yarışması büyük ilgi görürken, doğada harita ve pusula yardımıyla yön, hedef bulma konusunda birbiri ile yarışan bin 200 sporcu renkli görüntüler yaşattı. 
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Anamur Belediyesi Yetişkinler Folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Federasyon Başkanı Çolakoğlu, oryantiringin her yaştan kişinin yapabileceği bir spor branşı olduğunu belirterek, "Her ortamda, ormanlık alanda, parkta, bahçede yapılabilen bir spor. Bu sporla çocuklarımıza özellikle doğa sevgisi veriyoruz. Geleceğe yönelik sağlıklı nesiller yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu yıl ulusal düzeyde yaptığımız yarışları önümüzdeki yıllarda uluslararası düzeyde yapacağız. Çünkü Anamur'un parkuru buna müsait" dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Türe de, belediyeciliğin sadece fiziki yatırımlar değil, yapılan etkinliklerle sosyal belediyeciliğin de icra edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bugün birçok belediye'nin maddi imkânsızlıklar nedeni ile işin sosyal yönünü bırakıyorlar. Anamur Belediyesi olarak düzenlediğimiz festival, fuarlar ve diğer kültürel etkinliklerle sosyal belediyecilikle de hem İlçemizin tanıtımın yapıyor, hem de halkımız ve esnaflarımızın maddi ve manevi fayda sağlaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından 2'nci kademe oryantiring yarışması Malaklar Mahallesi'nde oluşturulan parkurda gerçekleştirildi. Yarışma öncesi sporculara, muz ve nohut pilavı ikram edildi. Daha sonra otobüslerle yarışmanın yapılacağı alana taşınan gençler, doğada harita ve pusula yardımıyla yön ve hedef konusunda birbiri ile yarıştı.  Yarışmanın bugünkü bölümünde 31 kategoride mücadele eden öğrencilerden ilk üç dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Cantürk, Belediye Başkanı Türe ve Federasyon Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu tarafından verildi. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.