Otizmli Yunus Yazar ilk konserini verdi

İstanbul Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreninde, İÜ Devlet Konservatuvarı öğrencisi 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar ilk konserini verdi.

12 Ekim 2017 Perşembe 16:56
Otizmli Yunus Yazar ilk konserini verdi






İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Bahçesi'ndeki Atatürk ve Gençlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda devam eden törende konuşan Prof. Dr. Mahmut Ak, dünyanın en köklü üniversiteleri arasında yer alan ve bilim dünyasına yaptığı katkılarla araştırma üniversitesi unvanını alan İstanbul Üniversitesi'nin tarihi boyunca sayısız bilimsel araştırmaya öncülük ettiğini ve tüm bu çalışmalarının sonucunda araştırma üniversitesi olarak seçildiğini anlattı.

Eğitim faaliyetlerini daha araştırma odaklı hale getirmek, gençlerin araştırma kültürü içinde eğitim almalarını sağlamak için canla başla çalıştıklarını ifade eden Ak, hangi üniversitelerin araştırma üniversitesi olacağının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlendiğini belirterek, İÜ'nün de aralarında olduğu 10 üniversitenin belirlendiğini anımsattı.

Prof. Dr. Ak, bilimsel yayın ve atıf sayılarına bakıldığında üniversitenin başarılarının herkesin göğsünü kabarttığını ifade ederek, en fazla Almanya ile olmak üzere toplam 605 Erasmus anlaşması bulunduğunu, toplamda üniversitenin uluslararası 827 anlaşmaya sahip olduğunu belirtti.

İÜ'nün en fazla doktora tez çalışması ve tıpta uzmanlık tezi yaptıran üniversite olduğunu dile getiren Ak, sözlerini, "564 yıllık köklü tarihinde çok önemli çalışmalara imza atmış ve bugün artık araştırma üniversitesi unvanını da alarak yoluna devam eden İstanbul Üniversitemizi hep birlikte daha da ileriye taşıyacağımıza, ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda İstanbul Üniversitesi olarak katkı sunmaya devam edeceğimize inanıyorum. Bu düşüncelerle yeni akademik yılın bir kez daha üniversitemize ve tüm mensuplarımıza hayırlı olmasını diliyorum." diye tamamladı.

Yunus Yazar sahne aldı

Törende İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı öğrencisi ve besteci Mozart'la aynı müzik kulağına sahip, 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar ilk konserini verdi.

İÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğünde Üstün Kabiliyet Sınavı'na giren Yunus Yazar Üstün Kabiliyetli olduğuna karar verilerek İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı’na kabul edilmişti.

Ardından İÜ Devlet Konservatuarı Etnomüzikoloji Ana Bilim Dalı ve Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Ortak Konseri gerçekleştirildi. İÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehtap Demir’in solistliğini yaptığı konserde, bağlamada Arş. Gör. Suat Karahan, vibrafonda Beste Gürkey yer aldı. Konserde Karahisar Kalesi, Bülbülüm Altın Kafeste, Altun Hızma ve Ninni Bebeğin Beşiği Camdan isimli eserler seslendirildi.

Muhabir: Lale Bildirici

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.