Otokar, Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı'na katıldı

- Otokar Genel Müdürü Görgüç: - "Asya bölgesi de hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Bu nedenle Tayland'daki bu fuar bizim için önem taşıyor" - "(Milli ana muharebe tankı Altay) Seri üretim ihale süreci için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz"

06 Kasım 2017 Pazartesi 16:19
Otokar, Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı'na katıldı






İSTANBUL (AA) - Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı'nda, Türkiye'nin kara sistemlerindeki gücünü ve kabiliyetlerini anlatacak.

Otokar'dan yapılan açıklamaya göre, mühendislik gücü, tasarım ve test kabiliyetleri, üretim deneyimiyle dünya savunma sanayisindeki konumunu güçlendiren şirket, Tayland Bangkok'ta gerçekleştirilen Savunma ve Güvenlik Fuarı'na katıldı.

Bölgenin en büyük fuarlarından biri olan ve 50 ülkeden 400'ün üzerinde firmanın yer aldığı etkinlik, 9 Kasım'a kadar sürecek. Otokar, "İşbirliğinin Gücü" temalı fuarda ürünlerini tanıtarak kabiliyetleri hakkında ziyaretçilere bilgi verecek.


- "Asya bölgesi hedef pazarlarımız arasında"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, son 10 yılda cirosunun yüzde 4'ünü araştırma ve geliştirmeye ayıran, fikri mülkiyet hakları kendisine ait savunma sanayisi ürünleriyle 5 kıtada 30'u aşkın ülkede hizmet veren şirketin, uluslararası pazarda gücünü her geçen gün artırdığını bildirdi.

Görgüç, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısına katkı sağlamaktan, milli sanayinin gelişiminin bir parçası olmaktan ve savunma sanayisinde artık sadece ürünleriyle değil, global ölçekteki bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetleriyle de ön plana çıkmaktan gurur duyduklarını aktardı.

Uluslararası fuarları, mevcut ve potansiyel kullanıcılarla buluşmak için fırsat olarak değerlendirdiklerini belirten Görgüç, "Asya bölgesi de hedef pazarlarımız arasında yer alıyor ve bölgede aktif olarak hizmet veren URAL, COBRA gibi farklı tiplerde zırhlı araçlarımız var. Mevcut kullanıcılarımızın envanterinde yer alan Otokar araçlarını farklı tipteki araçlarla genişletmek ve yeni kullanıcılarla ortak üretim, teknoloji transferi gibi farklı seçenekler de dahil olmak üzere birlikte çalışma fırsatları yaratmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Tayland'daki bu fuar bizim için önem taşıyor." ifadelerini kullandı.


- "Altay tankının bir an önce TSK'da göreve başlamasını temenni ediyoruz"


Serdar Görgüç, ihtiyaç ve beklentilere en kısa sürede esnek üretim kabiliyetiyle cevap verebilme becerisi ve kullanıcı odaklı yaklaşımın, global arenada Otokar'ı farklılaştıran unsurlar olarak öne çıktığına işaret etti.

Dünya çapında 50'den fazla Otokar kullanıcısının geri bildiriminin, araç performanslarında yeni kullanıcılar için referans olduğunu belirten Görgüç, şunları kaydetti:

"Otokar, 50 yılı aşkın deneyimi ve kabiliyetleriyle bugüne kadar aldığı tüm görevlerden alnının akıyla çıktı. Dönem-1'de ana yüklenicisi olduğumuz milli ana muharebe tankı Altay'ı başarıyla tasarladık ve geliştirdik. Bu süreçte yaptığımız yatırım, elde edinilen deneyim ve güçlenen Ar-Ge kabiliyetlerimiz, Otokar'ın savunma sanayisindeki konumuna stratejik bir ivme kazandırdı. Seri üretim ihale süreci için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Altay'ın üretimi, ihracatı ve ülkemizin savunma sanayisi kabiliyetlerinin güçlenmesi için tüm yetkinliklere sahip milli bir şirket olarak göreve hazırız. Temennimiz, Altay tankının bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlaması yönündedir."

Anahtar Kelimeler:
Otokar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.