Özgecan Aslan, Rehabilitasyon Merkezi için SMS kampanyası

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan'ın adını taşıyacak rehabilitasyon ve eğitim merkez için başlatılan yardım kampanyasına, SMS ile yardım da dahil edildi. 'Özgecan'ın Hayallerini gerçekleştiriyoruz' sloganı ile...

30 Mart 2015 Pazartesi 16:02
Özgecan Aslan, Rehabilitasyon Merkezi için SMS kampanyası






MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan'ın adını taşıyacak rehabilitasyon ve eğitim merkez için başlatılan yardım kampanyasına, SMS ile yardım da dahil edildi. 'Özgecan'ın Hayallerini gerçekleştiriyoruz' sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında atılacak 5 TL ile ücretlendirilecek ve yapılması planlanan Özgecan Aslan Bilinçlenme, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte, Özgecan'ın 'Şiddet gösteren ve şiddete maruz kalan kişilerin bilinçlendirilmesi' hayali de gerçekleştirilmiş olacak.
Geçen 11 Şubat'ta öldürülen Çağ Üniversitesi Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan'ın hayalini gerçekleştirmek adına başlatılan kampanya hakkında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı düzenlen Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ve ailenin avukatları süreç ile ilgili bilgiler verdi.
Özgecan'ın hayali olan rehabilitasyon merkezini açmak amacı ile kurulan Özgecanlar Derneği'nin başlattığı kampanyada SMS kampanyasının da aktif hale getirildiğini kaydeden Avukat Sevim Küçük, aile adına yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Tüm GSM operatörlerinin faturalı telefon hatları üzerinden Özgecan yazıp 1396'ya mesaj atarak, 5 TL karşılığında ve Mobiljet Telekomünikasyon üzerinden alacağınız toplu SMS ile sizde bu kampanyaya destek olabilirsiniz. Özgecan, savaşların, zulmün, nefretin ve şiddetin olmadığı, insanların, huzur ve barış içinde yaşadığı bir toplum için çalışmayı kendisine amaç edinmişti. Ancak istekleri ve hayalleri yarım kaldı. Üstelik engellemek istediği şiddet ve nefrete maruz kalarak. Özgecan'ın en büyük hayali şiddet gösteren ve şiddete maruz kalan kişilerin bilinçlendirilmesi amacıyla bir eğitim merkezi kurmasıydı. Bu eğitim merkezinin kurulması için Özgcena'ın hayallerine sahip çıkan tüm güzel yürekli insanların desteğine ihtiyacımız var. Bu merkez ile özellikle kadın ve çocuklara karşı şiddet uygulayan kişilerin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve rehabilite edilmesi, yine şiddete maruz kalan kişilere rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetini vermesi hedeflenmektedir."
Toplantıya katılamayan baba Mehmet Aslan ise mesaj gönderdi. Yaşasın Aslan'ın okuduğu mesajda acılı baba şunları kaydetti:
"Kadınların ve çocukların uğramış olduğu zulüm ve şiddet meleğimizin, Özgecan'ınımızın şahsında bir sevgi kuşağına dönüşmüş, asil ve asaletin timsali olan yüce gönüllerde karşılık bulmuştur. Her zamankinden daha fazla birbirimize yaklaştığımız ve sevgiye ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda, elimizi kardeşlik bilinciyle birbirimize uzatmalıyız. Düşüncelerimiz her türlü ideolojilerin üstündedir. Hedefimiz, Atatürk'ün veciz sözünde ifade ettiği gibi, 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh'tur. barışın mimarları, hak yolunda karşılıksız sevmenin ve karşılıksız fedakarlığın sembolü olan bilinçli kadınlar olacaktır. Tüm halkımıza desteğinden dolayı şimdiden teşekkür ederim."
Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar ilk SMS'leri aratarak kampanyaya destek oldu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.