Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan Hindistan açıklaması

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bacva, "Hindistan ile normal ve barışçıl ilişkiler geliştirmek için samimi arzumuzu ifade ettik ve gösterdik. Bununla birlikte tango iki kişilik bir danstır." dedi.

12 Ekim 2017 Perşembe 13:16
Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan Hindistan açıklaması






İSLAMABAD (AA) - Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamar Cavid Bacva, İslamabad'ın Yeni Delhi ile barışçıl ilişkiler geliştirmek için "samimi arzusu" olduğunu ancak bunun karışılıklı gayretle sağlanabileceğini bildirdi.

Bacva, Karaçi kentindeki bir konferansta yaptığı konuşmada, "Hindistan ile normal ve barışçıl ilişkiler geliştirmek için samimi arzumuzu ifade ettik ve gösterdik." dedi.

Bununla birlikte Bacva, İngilizcedeki "tango iki kişilik bir danstır" deyişine atıfta bulunarak, iki ülke arasındaki barışçıl ilişkilerin ancak karşılıklı çaba ile sağlanabileceğini ifade etti.

Pakistan'ın doğusunda hasmane bir tavır sergileyen Hindistan ve batısında istikrarsız bir Afganistan olduğuna dikkati çeken Bacva, "Bölgemiz, tarihsel çekişmeler ve olumsuz bir yarışla boğuşmaktadır." diye konuştu.

Bacva, Pakistan'ın batı sınırındaki güvenliğini sağlamak için diplomatik, askeri ve ekonomik yollara başvurduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Yusuf Hatip

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.