Palandöken cıvıl cıvıl

KAR kalitesi, uzun pistleri, yakıcı güneşi, doğası ve tesisleriyle kış turizm merkezlerinden biri olan Palandöken gündüzleri havanın ısınması ile birlikte cıvıl cıvıl oldu. Palandöken'deki 5 yıldızlı 'Xanadu Snow White', 'Dedeman',...

09 Mart 2015 Pazartesi 11:35
Palandöken cıvıl cıvıl






KAR kalitesi, uzun pistleri, yakıcı güneşi, doğası ve tesisleriyle kış turizm merkezlerinden biri olan Palandöken gündüzleri havanın ısınması ile birlikte cıvıl cıvıl oldu.
Palandöken'deki 5 yıldızlı 'Xanadu Snow White', 'Dedeman', 'Polat Renaissance', 'Palan Otel' ile butik otel 'Dedeman Ski Lodge', kayağın yanında farklı alternatifler sunuyor. Kent merkezine 5 dakika, hava limanına 15 dakika uzaklıktaki Palandöken Kayak Merkezi'ne gelen tatilciler ve turistler, deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikte karlı doruklarda özgürce kayak yapma olanağı buluyor. Kayak ve snowboard yapmasını bilmeyenler ise karın keyfini kızakla kayarak çıkarıyor. Hafta sonları cıvıl cıvıl olan Palandöken'de gece ışıklandırılan pistlerde de kayak yapma olanağı veriliyor.
Dedeman Oteil Genel Müdürü Mehmet Varol, Palandöken'e Rusya, Ukrayna, İran, Polanya ve Hollanda'nın dışında Türkiye'nin dört bir tarafından turist geldiğini söyledi. Varol, "Palandöken, Konaklı ve Kandilli kayak merkezlerinin bulunduğu Erzurum, buz pateni salonları, kaplıcaları ve tarihi özelliğiyle kış turizmine hizmet ediyor. Erzurum’da, kayak sezonu Aralık ayı ile başlıyor ve Nisan ayının sonuna kadar sürüyor. Palandöken, kaymaya olanak sağlayan 'toz kar' özelliğini, ikliminden dolayı, bütün kayak sezonu boyunca koruyor. İklim koşulları, kış turizmi yapılması açısından son derece elverişli. Erzurum Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en önemli turizm merkezlerinden birisidir" dedi.
Palandöken'e gelen tatilciler, "Mart ayında havalar gündüzleri iyice ısındı. Gök mavi, pistler beyaz. Yakıcı güneş eliğinde kaymaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.