Palandöken Kayak Merkezinde güvenlik tam

PALANDÖKEN Kayak Merkezi'nde minderle kaymak isterken hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mehmet Akif Koyuncu'nun ölümünün ardından ortaya atılan iddialar üzerine Erzurum Valiliği, kayak merkezinde alınan güvenlik önlemlerini...

30 Ocak 2015 Cuma 12:17
Palandöken Kayak Merkezinde güvenlik tam






PALANDÖKEN Kayak Merkezi'nde minderle kaymak isterken hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi öğrencisi Mehmet Akif Koyuncu'nun ölümünün ardından ortaya atılan iddialar üzerine Erzurum Valiliği, kayak merkezinde alınan güvenlik önlemlerini basına gösterdi.
Bugün saat 07.00'de Palandöken Kayak Merkezi'ne çıkan basın mensupları kar motosikletlerine binerek Kuzey pistine gidildi. Hava sıcaklığının sıfırında altında 15 dereceyi bulduğu tanıtımda ilk olarak İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden Jeoloji mühendisi Erdem Aydoğan ekibi ile birlikte çığ bölgesini kontrol etti. Daha sonra riskli bölgelerde bilgisayar ortamında 'Gaz-Ex' sayesinde suni çığ düşürmesi yapıldı. Tesislerin baştan sona kontrolden edilmesinin ardından Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında AFAD, Jandarma, Büyükşehir Belediyesi, Oteller ve Özelleştirme İdaresinden oluşan Palandöken Güvenlik Komisyonu toplandı. Alınan kararlar doğrultusunda günlük olarak hangi pistin açık tutulması kararlaştırıldı ve durum otellere ve yetikililere bildirildi.
Palandöken ve Konaklı'da halkın güvenli kayak yapılabilmesi için alınan önlemler sonucu sıfır risk bulunduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, geçen pazar gecesi yaşanan ölüm olayının üzücü olduğunu söyledi. Yaşanan bu olayın ardından her gün saat 18.00'den sonra ortak kullanılan pistlere girişlerin yasaklandığını ifade eden Yamlı pistlerin gece 03.00'den itibaren ezilerek ertesi güne hazır hale getirildiğini ifade etti. Vali Yardımcısı Yamlı, şunları söyledi:
"Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinde her gün saat 06.00'da pistler hazır hale getiriliyor. Güvenlik tedbirleri alınır ve kontrol edilir. Saat 07.00'de güvenlik komisyonu toplanır. Pistler komisyon tarafından ayrı ayrı karara bağlanır. Eğer güvenlik anlamında sıkıntılı gördüğümüz pistlerdeki sorunu 1-2 saatte giderebiliyorsak açıyoruz aksi takdirde o gün pisti kapatıyoruz. Gün içerisinde olası bir fırtına yoğun bir kar yağışı olması durumunda tekrar komisyon bir değerlendirme yapıyor ve pistlerin açılıp ya da kapanacağına karar veriyor. Komisyonun aldığı kararlar saat 08.15'de otellere ve özelleştirme dairesinin bulunduğu birimlere bildiriliyor. Saat 16.00'da tesisler kapatılıyor. Saat 18.00'den sonra da ortak pistleri tümüyle kullanıma kapatıyoruz. Daha önceden yanında kayak takımları olmadığı için çıkıp gezmelerine veya fotoğraf çekilmesine izin veriliyordu. Ancak yaşanan bu olaydan sonra gece pistlere çıkışı yasakladık. Yaşamını kaybeden genc arkadaşımıza çok üzüldük. Kapalı olan bir pistte gecenin 11'nde minderi söküp üzerinde kayınca, istemediğimiz hadise meydana geldi. Zaten o olaydan sonrada normal gezinti için bile olsa pistlere çıkılmasına izin vermiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.