Paraşüt Tutkunundan Geriye Son Atlayışları Kaldı

Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA 'da, 920 metre yükseklikteki Sakartape Mevkii'nde yamaç paraşütü ile havalandıktan sonra kayalıklara çarparak yaşamını yitiren emekli öğretmen 55 yaşındaki Kadir Şahin Yaraşlı'dan geriye, bu yıl boyunca...

04 Kasım 2014 Salı 13:08
Paraşüt Tutkunundan Geriye Son Atlayışları Kaldı






Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA 'da, 920 metre yükseklikteki Sakartape Mevkii'nde yamaç paraşütü ile havalandıktan sonra kayalıklara çarparak yaşamını yitiren emekli öğretmen 55 yaşındaki Kadir Şahin Yaraşlı'dan geriye, bu yıl boyunca aynı yerden defalarca yaptığı atlayışların video kayıtları kaldı.
Muğla Havacılık Kulübü Derneği üyesi Kadir Şahin Yaraşlı, dün saat 17.00 sıralarında Muğla'nın Ula İlçesi Kızılağaç Mahallesi'ndeki Sakartape Mevkisi'nden 920 metre yükseklikten yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan kısa bir süre sonra türbülansa girdi. Yedek paraşütünü açmasına rağmen Yaraşlı, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Gözetleme Kulesi'nin alt tarafındaki dik yamaçta kayalıklara çarptı. Kule personeli, durumu İlçe Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Servis, Büyükşehir Belediyesi AKS 110, AFAD ve UMKE ekiplerine bildirdi. Ekipler, 2 saatlik bir çalışmanın ardından Yaraşlı'yı asılı kaldığı yerden indirdi. Sağlık ekipleri, evli ve 3 çocuk babası Yaraşlı'nın olay yerinde yaşımını yitirdiğini belirledi.
3 ay önce Muğla'nın Gökova Adile Mermerci Çok Programlı Lise'den emekli olan İngilizce öğretmeni Yaraşlı'nın cesedi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yaraşlı'nın 24 Nisan 2012 tarihinde Muğla'nın Menteşe İlçesi Düzeyin Mevkii'nde de yaptığı tek kişilik atlayışta çalılık alana düştüğü ve kazayı yara almadan atlattığı öğrenildi.

Öte yandan çevresinde güleryüzlülüğü ve yardımseverliği ile tanınan Yaraşlı'nın yaşamını yitirdiği Sakartepe'de defalarca uçuş yaptığı video kayıtları ve kendi fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerdeki Yaraşlı'nın arkadaşlarının yardımıyla paraşütünü hazırladıktan sonra yaptığı uçuş, ölümünün ardından, izleyenlerin yüreklerini burktu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.