Paris Büyükelçiliği Cumhuriyet Resepsiyonu

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin 91'inci yıldönümü nedeniyle Fransa'nın başkenti Paris'teki Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi. Paris Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyon Büyükelçi Hakkı Akil ve İnci Akil ev sahipliğinde gerçekleşti....

30 Ekim 2014 Perşembe 11:12
Paris Büyükelçiliği Cumhuriyet Resepsiyonu






TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin 91'inci yıldönümü nedeniyle Fransa'nın başkenti Paris'teki Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi.
Paris Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyon Büyükelçi Hakkı Akil ve İnci Akil ev sahipliğinde gerçekleşti. Resepsiyona Türkiye’nin OECD Nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Mithat Rende, Türkiye'nin UNESCO Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve çok sayıda ülke Büyükelçisi, diplomatları ve askeri ateşeleri katıldı. Askeri ataşeleri Büyükelçi Hakkı Akil ile Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay Turgut Çelebi karşıladı.
Üst düzeyde katılımın gerçekleştiği törene ayrıca sanatçılar,sivil toplum kuruluşu temsilcileri çok sayıda Türk ve Fransız katıldı. Davette konuklara Türk lezzetleri sunuldu. Büyükelçi Akil tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris Büyükelçiliğine gönderdiği özel kutlama mesajı okundu. Büyükelçi Akil, konuşmasının ardından Türk basınına yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Cumhuriyetimizin 91'inci yılını kutluyoruz ama Karaman'da meydana gelen maden kazası nedeniyle bu sene üzüntülüyüz. Malesef bayramı arzuladığımız ve istediğimiz coşku ile kutlayamıyoruz. Buradan maden kazasında kalan vatandaşlarımızın en kısa zamanda kurtarılmalarını diliyorum. Devletimize bu kaza nedeniyle geçmiş olsun diyorum. Paris’te ülkemizden uzakta bütün günlerin önemi ve anlamı bir başka oluyor. Özellikle vatandaşlarımız açısından. Vatndaşlarımız büyükelçiliğimize gelip büyekleçiliğimizde diğer vatandaşlarımızla ve Fransız yetkililerle bir araya gelmeleri onların ileride hayatta daha başarılı olmaları ve Fransa’ya entegrasyonları açısından da büyük önem taşıyor."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Ekim'de Fransa'ya düzenleyeceği çalışma ziyaretiyle ilgili Büyükelçi Akil Sayın Cumhurbaşkanımız 31 Ekimde Fransa’ye günü birlik çalışma ziyaterinde bulunacak. 20-21 Nisan'da Başbakan olarak bu yıl için Fransa'yı ziyaret etmişti. Bu kısa dönem içerisinde 2'nci ziyaret olacak. Bu da ilişkilerimizin geldiği seviyeyi göstermek açısından çok önemli. Çünkü Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Cumhurbaşkanımız arasında kişisel bir dostluk oluştuğunu da söyleyebilirim. Hem uluslararası hem bölgesel konulara da karşılıklı olarak birbirlerini telefonla arıyorlar. Bazen durumun önemine binaen karşılıklı bir araya gelme ihtiyacı hissediyorlar. Bu bakımdan İlişkilerimizin ciddi bir ivme kazandığını, ileri bir düzeye geldiğini söyleyebilirim."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.