Patlak botlarla kaçakları ölüm yolculuğuna gönderdiler

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için bugün sabah saatlerinde denize açılan yabancı uyruklu kaçakları taşıyan 8 bottan 6'sı patlak çıkıp, motorları arıza yapınca su aldı....

01 Eylül 2015 Salı 14:33
Patlak botlarla kaçakları ölüm yolculuğuna gönderdiler






Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için bugün sabah saatlerinde denize açılan yabancı uyruklu kaçakları taşıyan 8 bottan 6'sı patlak çıkıp, motorları arıza yapınca su aldı. Karadan 500 metre mesafade batmak üzere olan botlardaki toplam 48 kaçak Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
Akyarlar Mahallesi, Ali Hoca Burnu Mevkisi'nden bugün sabah saatlerinde organizatörlerin tanesini 3'er bin dolardan sattıkları sekiz lastik botla denize açılan kaçaklar ölümle burun buruna geldi. Organizatörlerin dağıttığı 8 bottan 6'sı kıyıdan daha 500 metre uzaklaşmadan su almaya başladı. Botlardan bazılarının motorları da arıza yaptı. Bunun üzerine denizin ortasında mahsur kalan kaçaklar, cep telefonlarından sahil güvenliği arayıp, yardım istedi. Turgutreis Limanı'nda konuşlu bulunan 27 Nolu Sahil Güvenlik botu, bölgeye sevk edildi. Batmak üzere olan botlardaki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan, Pakistan ve Bruma uyruklu toplam 48 kaçak kurtarıldı. Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar Akyarlar Limanı'na getirilip, karaya çıkartıldı. Kaçaklar, yaşadıklarının şokunu uzun süre üzerlerinden atamazken patlak çıkan botlara ve arıza yapan motorlarına isyan etti. Suriye'nin Halep kentindeki dört dükkan ve iki evini satarak 14 ve 16 yaşındaki iki çocuğu ve eşi ile umuda yolculuğa çıkan kaçaklardan Harzai Sana (40), "İstanbul'dan Bodrum'a otobüslerle geldik. Buraya geldiğimizde bize botları 3'er bin dolara sattılar. 7'şer 8'er kişi botlara bindik, organizatörler motorları çalıştırdı. Ama denize açıldıktan kısa bir süre sonra motorlar arızalandı. Kürek çekerek gitmek istedik. Ancak, botlar su almaya başlayınca çok korktuk. Sahil güvenlik zamanında yetişip, canımızı kurtardı" diye konuştu.

Kurtarılan kaçaklar, işlemlerinin ardından jandarmaya teslim edilirken, diğer iki bottaki 18 kaçak ise Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeyi başardı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.