Periscope'de eş değiştirme rezaleti; Yok artık

Periscope üzerinden canlı eş değiştirme skandalına imza atan 2 kadın 2 erkek, sosyal medyayı salladı. Ahlaksız görüntülerin suç kapsamına girip girmediği tartışılıyor.

21 Aralık 2015 Pazartesi 10:10
Periscope'de eş değiştirme rezaleti; Yok artık






Periscope'de eş değiştirme rezaleti; Yok artık

Cep telefonundan Twitter kullanıcılarına özgü Periscope üzerinden canlı yayının da cıvığını çıkardılar. Bir süre önce yarı baygın genç bir kadına tecavüz görüntülerinin canlı olarak yayınlandığı Periscope uygulamasını en ahlaksız sahneleri payyaşan sudemert36 isimli kullanıcı daha sonra ortadan kayboldu. İzleyenleri şoke eden görüntüler sosyal medya üzerinde paylaşılınca skandal daha da büyüdü.

EVDE EŞ DEĞİŞTİRME

Twitter üzerinden @sudemert36 hesabından yayınlanan görüntülerde iki kadın iki erkek 4 kişinin yer aldığı bildiriliyor. Bir evde düzenlenen eş değiştirme skandalını binlerce kişinin izlediğini yazan sosyal medya kullanıcıları önce bir kadın ardından çift, daha sonra bir çiftin daha yer aldığı görüntüler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 
TECAVÜZE TEPKİ YAĞMIŞTI

Periscope uygulamasının 2 ay kadar önce de baygın bir kadına tecavüz görüntülerini yayınlanmasına aracılığık ettiğini belirten uzmanlar bu konudaki yasal boşluğun sürekli istismar edildiğini dikkat çekiyorlar. Son olayda rol olan 4 yetişkin kişinin eyleminin suç kapsamına girip girmediği ise tam olarak bilinmiyor. Bu arada  Yayın sırasında @sudemert36 adlı kullanıcının takipçi sayısı da iki katına ulaştı.

EŞ DEĞİŞTİRME CANLI YAYINI SUÇ MU?

Periscope’taki rezaleti değerlendiren bir siber suçlar uzmanı, “Ortada bir suç olup olmadığını tespit edebilmek için görüntünün tamamının incelenmesi gerekir. Buradaki tespitten sonra hizmet sağlayıcıyla yazışmalar yapılarak IP adresi talep edilebilir” dedi.

​ SİBER SUÇ NEDİR?
Her geçen gün teknolojinin ve bu teknolojilere erişilebilirliğin artmasına paralel olarak bilişim sistemlerine yönelik işlenen suçlar da artmaktadır. Siber Suç, bir bilişim sisteminin güvenliğini ve / veya buna bağlı verileri ve / veya kullanıcısını hedef alan ve bilişim sistemi kullanılarak işlenen suçlardır. Siber Suçu diğer suçlardan ayıran özelliği bir bilişim sistemi olmadan işlenememesidir. Bu suç türü bilgisayar ve internete özgü suçlar olarak da adlandırılabilir.

Tüm suçların bilişim sistemleri kullanılarak işlenebileceği de bir gerçektir. Ancak böyle olması o eylemi siber suç yapmayacaktır. Siber Suçlar Sözleşmesi ve şubemizin görev alanı perspektifinde bakıldığında, siber suç bir bilişim sistemine izinsiz olarak ve hukuka aykırı olacak şekilde girilmesi ve sonrasında yapılan eylemdir. Bu suçta hedef bir kişi olabileceği gibi kişinin malvarlığı veya bir sistemin kendisi de olabilir. Örneğin, bir sisteme girerek, zarar verme, verileri silme, şifreleme, ele geçirme, veri ekleme, sistemin kullanımını engelleme, özel hayatın gizliliğine müdahale etme, iletişimi engelleme, iletişimi izinsiz izleme ve kayıt etme gibi eylemler siber suç kategorisinde değerlendirilir. 
Son Güncelleme: 21.12.2015 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.