Pervin Buldan: (HDP Merkezi'ne saldırı) AKP'li yöneticileri şunu ifade etmek isterim; lütfen açıklamalarınıza dikkat ediniz

      Yüksel KOÇ / İSTANBUL, () HDP  Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Dün akşam saatlerinde HDP genel merkezimiz kurşunlandı. Başta sayın Efkan Ala olmak üzere tüm AKP'li yöneticilere şunu ifade etmek isterim;...

18 Nisan 2015 Cumartesi 16:05
Pervin Buldan: (HDP Merkezi'ne saldırı) AKP'li yöneticileri şunu ifade etmek isterim; lütfen açıklamalarınıza dikkat ediniz






 

 

 

Yüksel KOÇ / İSTANBUL, () HDP  Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Dün akşam saatlerinde HDP genel merkezimiz kurşunlandı. Başta sayın Efkan Ala olmak üzere tüm AKP'li yöneticilere şunu ifade etmek isterim; lütfen açıklamalarınıza dikkat ediniz. Yaptığınız konuşmaları ölçerek ve tartarak yapınız" dedi.
"İstanbul Kadın Seçim Koordinasyonu" tarafından Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan bir restoranda “7 Haziran'da kadınlar HDP'de buluşuyor" adıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul milletvekilliği yapan, ancak bu seçimlerde aday gösterilmeyen Sebahat Tuncel ile birlikte HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde İstanbul'dan aday gösterdiği 44 kadın adayı tanıtıldı.
7 Haziran'da yapılacak seçime İstanbul 3. Bölge 1. Sıradan aday olan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel'in de katıldığı etkinlikte HDP'nin İstanbul birinci bölge ikinci sıradan aday gösterdiği Hüda Kaya ise yeralmadı.


"268 KADIN ADAYIMIZ VAR, BUNLARIN BİRÇOĞU SEÇİLEBİLİR YERDE"
Sebahat Tuncel, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“ Kadınlar olarak İstanbul'da yeni bir başlangıç yapıyoruz. Burada bulunan kadın yoldaşlarımızla iki dönem biz çok güzel bir mücadele yürüttük. Ve çok önemli kazanımlar elde ettik. Bugün kadınlar adına parlamentoda iyi şeyler yaptıysak, bugün burada birlikte olduğumuz, sokakta birlikte mücadele ettiğimiz kadınlar sayesinde sokaktaki muhalefeti parlamentoya taşıdık. Yeni dönemde yeni arkadaşlar bu görevi yürütecekler. Halkların Demokratik Partisi bir kadın partisidir diye ifade ettik. Bugün aslında listelerde gösterilen kadın sayısına baktığımızda bunu çok net görüyoruz. 268 kadın adayımız var, bunların birçoğu seçilebilir yerde. Yani diğer partiler gibi sadece göstermelik, kadınlara da yer veriyoruz değil, kadınlarla birlikte yaşamı geliştiriyoruz diyoruz. HDP demokratik, ekolojik kadın özgürlüğü perspektifinden çıktığı bu yolda çok büyük ilerlemeler katetti, şimdi Türkiye'nin temel partisi haline geldi. HDP'nin bu ilerleyişini durdurmak istiyorlar, bunu gölgelemek istiyorlar. Ama bu mümkün değil. Bakın bugün genel merkezimize bir saldırı oldu. Genel merkezimize olan bu saldırıyı kadınlar olarak bir kez daha lanetliyorum. Saldırıyı yapanlar şunu ifade ediyorlar, 'HDP barajın altında kalsın.' Efkan Ala beyefendi buyurmuş; temennim odur ki HDP barajın altında kalacak. Biz kadınlar da diyoruz ki; temennimiz odur ki AKP faşizmi sandığa gömülecek. Tayyip Erdoğan gece gündüz HDP'yi nasıl barajın altında bırakırım diye yoğunlaşıyor. Kendisi bir Cumhurbaşkanı olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı görevi yapmayıp AKP'nin genel başkanı gibi davranmaya devam ediyor. En çok da biz kadınların tam da bu Tayyip Erdoğan rejimine, onların başkanlık diktasına karşı tavır göstermemiz gerekiyor. AKP kadınları eve kapatmaya çalışıyor, biz kadınların özgür olması için mücadele ediyoruz"


BULDAN: EL ELE VEREREK BARAJLARI AŞACAĞIZ
Tuncel'den sonra bir konuşma yapan Pervin Buldan iki dönem Iğdır milletvekilliği yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

 “Ama bu dönem barış ve müzakere sürecinde olmam sebebiyle üçüncü dönem adaylığım uygun görüldüğü için İstanbul 3. Bölgeden adayım. El ele vererek, yürek yüreğe vererek barajları aşacağımıza ve parlamentoya hep birlikte kadın adaylarla gireceğimize olan inancımız çok büyük. Çünkü biz kadınlar bir araya geldiğimiz zaman yıkamayacağımız barajlar yok, aşamayacağımız yoktur değerli kadınlar. Önümüzde iki önemli süreç var. Birincisi barış ve müzakere süreci, ikincisi de seçim süreci. Tabii ki biz barış ve müzakere sürecinin seçim sürecinden çok daha önemli olduğunu ama seçim sürecinin de barış ve müzakere sürecini besleyeceğini çok iyi biliyoruz. O yüzden barajı aşarak, güçlü bir şekilde parlamentoya girerek, barış ve müzakere sürecinde artık barışın bir an önce bu ülkeye gelebilmesi için, artık annelerimizin ağlamaması için, artık çocuklarımızın toprağın altına düşmemesi için büyük bir mücadele vermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum."

'BU ÜLKEYE BARIŞ GELECEKSE KADINLARIN ELİYLE GELECEK'
2007'de az sayıda kadın arkadaşla girdik parlamentoya, 2011 seçimlerinde bu sayıyı biraz daha yükselttiklerini belirten Buldan, “2015 seçimlerinde bu sayıyı ikiye katlayarak, özellikle çıkarabileceğimiz milletvekili sayısının yarısının kadın olmasını öngörerek bir liste oluşturduk. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülkeye barış gelecekse kadınların eliyle gelecek, bizlerin eliyle gelecek. O yüzden diyoruz ki; bizler HDP, bizler meclise' diye konuştu.

'BU HALK BARAJLARI YIKACAK'
Buldan, “Dün Efkan Ala'nın yaptığı açıklamadan sonra daha çok kenetlenmemiz gerektiğini, daha çok birlikte olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Sayın Efkan Ala 'temenni ederim ki halk HDP'yi barajın altında bırakır' diye bir açıklama yaptı. Ve bunun akabinde dün akşam saatlerinde HDP genel merkezimiz kurşunlandı. Başta sayın Efkan Ala olmak üzere tüm AKP'li yöneticilere şunu ifade etmek isterim; lütfen açıklamalarınıza dikkat ediniz. Yaptığınız konuşmaları ölçerek ve tartarak yapınız. Bu halkın karşısında hiç kimse barikat kurmaya kalkmasın. Bu halk bir çok bedel ödeyerek bugüne kadar geldi. Bu halk bir çok ölüm, gözyaşı, acı çekerek bugüne kadar geldi. Bundan sonra da bedeli ne olursa olsun, ölüm de olsa, cezaevi de olsa, sürgün de olsa bu halk barajları yıkacak, sizin karşınıza çıkacak" ifadesini kullandı.
Toplantıda HDP İstanbul ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu da kısa bir açıklama yaptı. Kadınların HDP'de yüzde 48 temsilinin söz bulunduğunu hatırlatan Kerestecioğlu, “Başta yaşam hakkı olmak üzere bütün haklarımızı savunmak, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığa karşı mecliste de yükseltmek için aday olduk. Sokak olmadan mecliste mücadele olmaz. Biz sokakların sesini meclise taşıyacağız" dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.