Peşmergeler Habur'dan Giriş Yaptı(4)

YOLCULUKLARI GECE DE SÜRDÜ Habur Sınır Kapısı'ndan sabah saat 05.45 sıralarında uzun menzilli top, zırhlı araçlar, lojistik silah yüklü kamyonların bulunduğu 40 araçlık konvoylya giriş yapan peşmergeler, saatler süren yolculuk sonucu...

29 Ekim 2014 Çarşamba 21:25
Peşmergeler Habur'dan Giriş Yaptı(4)






YOLCULUKLARI GECE DE SÜRDÜ

Habur Sınır Kapısı'ndan sabah saat 05.45 sıralarında uzun menzilli top, zırhlı araçlar, lojistik silah yüklü kamyonların bulunduğu 40 araçlık konvoylya giriş yapan peşmergeler, saatler süren yolculuk sonucu yol güzergahları üzerinde bulunan Şırnak'ın Silopi ile Cizre, Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe'nin ardından Şanlıurfa'nın ise Viranşehir ilçelerine ulaştı. Peşmergelerin geçtikleri yollarda binlerce vatandaşların caddelerde sevgi gösterileri akşam saatlerinde de devam etti. Özel harekat polislerinin zırhlı araçlarla eşlik ettiği peşmergeler son olarak geldikleri Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde görkemli bir şekilde karşılandı. Havayi fişekler atılıp "Yaşasın Kürdistan", "Yaşasın YPG, PKK, YPJ", "Yaşasın Peşmerge" sloganları ile karşılanan peşmergeler, Viranşehir'den 1 saatte güçlükle çıkabildi. Peşmergeler daha sonra Şanlıurfa'ya hareket etti.

FOTOGRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.