Piyanoya Meydan Okuyan Piyanist Türkiye'ye Geldi

Faik KAPTAN/İSTANBUL,()  RUS asıllı Amerikalı piyanist Natasha Paremski, İstanbul Resitalleri'nin konuğu olarak İstanbul’a geldi. Lufthansa Alman Havayolları uçağı ile Frankfurt aktarmalı olarak New York’tan gelen...

06 Kasım 2014 Perşembe 14:30
Piyanoya Meydan Okuyan Piyanist Türkiye'ye Geldi






Faik KAPTAN/İSTANBUL,()  RUS asıllı Amerikalı piyanist Natasha Paremski, İstanbul Resitalleri'nin konuğu olarak İstanbul’a geldi.

Lufthansa Alman Havayolları uçağı ile Frankfurt aktarmalı olarak New York’tan gelen ünlü piyanist Natasha Paremski, Türkiye’ye ilk kez geldiğini, ancak Türk halkını ve kültürünü iyi tanıdığını belirtti. Hakkında yapılan "Piyanoya meydan okuyan piyanist" yorumuyla ilgili bir soru üzerine "New York’ta çok ünlü bir klasik müzik kulübü var. Orada Balakirev’in İslam Fantasy’si adlı eserini seslendirdim. Çok güzel bir eser. Bunu seslendirebildiğim içinde çok mutlu oldum" dedi.
Sahnedeki performansı ile basında övgü dolu eleştiriler alan, birçok yarışma kazanan ve ödüller alan Natasha Paremski için New York Times, "Paremski, Scriabin'nin çalmak için sağ elini sakatladığı söylenen ve hatta bestecisi Balakirev'in bile bazı pasajlarını çalmakta zorlandığını kabul ettiği 'Islamey Fantasy'yi seslendirirken güçlü tekniği ile piyanoya meydan okuyan bir virtüözite sergiledi" ifadelerinin yer aldığı bir yazı yayınlanmıştı.
4 yaşında piyano çalmaya ve 9 yaşındaki ilk profesyonel konseri ile müzik kariyerine başlayan Amerikalı piyanist Natasha Paremski’nin dünya çapında konserleri ile kendine has özel bir izleyici kitlesine sahip olduğu belirtildi.
Natasha Paremski, İstanbul Resitalleri kapsamında 8 Kasım Cumartesi akşamı Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de ilk İstanbul resitalini verecek.

(FOTOĞRAF)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.