PKK'lılar Diyarbakırlı sanatçının evini yağmaladı

HDP'nin politikalarına isyan eden Türkücü Çiyager önce saldırıya uğradı, ardından evi yağmalandı. Ünlü yerel sanatçının sazı ise PKK'lılar tarafından çalındı.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 13:46
PKK'lılar Diyarbakırlı sanatçının evini yağmaladı






PKK'lılar Diyarbakırlı sanatçının evini yağmaladı

Diyarbakırlı sanatçı Çiyager'in PKK ve HDP'yi eleştirince başına gelmeyen kalmamış. Önce saldırıya uğrayan Çiyager Mehmet Karakuş, ardından HDP'liler tarafından sazının çalındığını öne sürdü. Karakuş'un iddiasına göre HDP'li bir avukatın talimatıyla saldırıya uğradığını belirterek evinin yağmalandığını ve ölüm tehditleri aldığını söyledi. Ekranlarda saz çalıp türkü söyleyen Selahattin Demirtaş'ın sözlerini ve politikasını sert bir dille eleştiren Çiyager 'HDP ve PKK zulmünden kaçıyoruz' dedi.

HDP'NİN OLDUĞU YERDE ÖZGÜRLÜK OLMAZ

Kürt sanatçı Çiyager, aldığı tehditler sebebiyle memleketi Diyarbakır’ı terk etmeye karar verdi. Çiyager, “HDP ve PKK’nın hâkim olduğu yerde özgür düşüncenin yaşaması mümkün değildir” dedi.

“HDP bizi kandırdı artık uyanın” feryadından sonra terör örgütü PKK’lılar tarafından feci şekilde dövülen ‘Çiyager lakaplı Kürt sanatçı Mehmet Karakuş, örgütün baskıları sebebiyle Diyarbakır’ı terk etmeye karar verdi. Saldırıdan sonra evi yağmalanan ve sazı alınarak tehdit mesajları gönderilen Çiyager, “Eskiden sanatçılar, aydınlar, düşünürler derin devletin zulmünden kaçardı. Şimdi ise PKK ve HDP’nin zulmünden kaçıyoruz” dedi.

FİZİK TEDAVİ GÖRÜYOR

Yaptığı açıklamanın ardından eski eşi ile akrabalarının katıldığı toplantıda HDP’li bir avukatın talimat vermesinden sonra darp edilen sanatçı Çiyager, sağlığına kavuştu. Kollarındaki ve parmaklarındaki kırıklar ile başındaki yaralar iyileşen Çiyager eski sağlığına kavuşabilmek için fizik tedaviye devam ediyor.

ONLAR REZİL OLDU

Yaptığı açıklamalardan asla pişman olmadığını belirten Çiyager, “HDP yapılan yanlışları kabullenip özeleştiri yapmak yerine itibarsızlaştırmaya ve susturmaya çalıştı. Ancak itibarı sarsılan ve rezil olanlar onlar oldu” dedi.

SAZIMI ÇALDILAR

Açıklamalarından sonra HDP’nin ilk fırsatta kendisini cezalandırdığını ifade eden Çiyager, “HDP’de oyun bitmez, insanların özgürce düşüncelerini ifade etmesini önlemek ve susturmak için her yola başvurabilirler. Birçok kişi rahatsız olmasına rağmen konuşmaktan çekiniyor. Star’a yaşadıklarımı ve inandıklarımı anlatmıştım. Açıklamalarımın HDP ile PKK’nın yönetim kadrosunu rahatsız edeceğini biliyordum. Söylediklerim HDP içinde olup bitenden rahatsız olanlara cesaret verebilecek bir adımdı, o yüzden ilk fırsatta cezalandırmaya kalktılar. Önce tehdit ettiler, ardından darp ettiler, yetmedi evimi yağlayıp sazımı aldılar” diye konuştu.

ŞİWAN’A BİLE SALDIRDILAR

Saldırıdan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş olsun mesajı yolladığını anlatan Çiyager, “Şiwan’a da sahnede saldırıp sazını kırdı bunlar” dedi.  Kaynak: Star - Kemal Gümüş

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.