Polatlı darbe davasında 267 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

FETÖ'nün darbe girişiminde 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada savcı, 267 sanığın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi.

14 Şubat 2018 Çarşamba 12:10
Polatlı darbe davasında 267 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi






ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 330 sanığın yargılandığı davada mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, 267 sanığın "anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını, olay tarihinde vatani görevini yapan 62 er ve erbaş ile 1 sivil memurun ise beraatini talep etti.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Zikrullah Özbağ, önceki duruşmadaki ara karar gereği savcının esasa ilişkin mütalaasını sunacağını söyledi.

Bunu üzerine Cumhuriyet Savcısı Hamza Yokuş, esasa ilişkin mütalaasında, 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'ndaki darbe girişimine yönelik eylemleri özetledikten sonra sanıklar hakkındaki talebini açıkladı.

Savcı, sanıklardan 267'sinin "anayasal düzeni ihlal" suçunu işledikleri sabit görüldüğü gerekçesiyle Türk Ceza Kanunun 309/1. Maddesi gereğince "ağırlaştırılmış müebbetle" cezalandırılmalarını istedi.

Savcı, olay tarihinde vatani görevini yapan 62 er ve erbaş ile 1 sivil memurun ise "isnat edilen suçları işlediklerine dair mahkumiyetlerini gerektirir her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden" beraatlerine hükmedilmesini talep etti.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Gelecek duruşmada, sanık ve avukatları duruşma savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı son savunmalarını yapacak.

Muhabir: Tanju Özkaya

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.