Pony Club, Somalı çocukların yüzünü güldürdü

TÜRKİYE Jokey Kulübü'nün (TJK), 'Pony Club Şehrinize Geliyor Projesi'nin ilk durağı, Manisa'nın 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin yaşamı yitirdiği maden faciasıyla sarsılan ilçesi Soma oldu. Proje kapsamında Somalı çocuklar ata...

16 Haziran 2015 Salı 19:14
Pony Club, Somalı çocukların yüzünü güldürdü






TÜRKİYE Jokey Kulübü'nün (TJK), 'Pony Club Şehrinize Geliyor Projesi'nin ilk durağı, Manisa'nın 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin yaşamı yitirdiği maden faciasıyla sarsılan ilçesi Soma oldu. Proje kapsamında Somalı çocuklar ata bindirildi. Projeyle yaz boyunca 35 ilde 20 bin çocuğa ulaşılarak at sevgisinin aşılanmaya çalışılacağı bildirildi.
Türkiye Jokey Kulübü, maden faciasından sonra çocukların devam eden sosyal hayatlarına destek olmak amacıyla bu yıl 2'ncisini düzenlediği Pony Club Şehrinize Geliyor Projesi'ni Soma'dan başlattı. Muzaffer Ecemiş Spor Salonu önünde, çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şeker ikram edilen etkinlikte çocuklar, palyaço gösterisi, rengarenk yüz boyama ve kurulan oyun parkurlarında keyifli vakit geçirdi. 14 yaşa kadar olan çocuklar ata bindirilip, bir süre gezdirildi. Pek çoğu ilk kez ata binmenin heyecanını yaşayan küçük çocukların yüzü biraz olsun güldü. İki gün boyunca sürecek etkinlikte bin çocuğun pony cinsi atlara bindirilmesi hedeflendi.
TJK Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Atığ, organizasyonla hedeflerinin çocuklara at sevgisini aşılamak olduğunu belirterek, "35 ilde 20 bin çocuğa ulaşayı hedefliyoruz. Soma'yı seçmemizin nedeni elim bir hadiseden sonra sosyal sorumluluk olarak ilk olarak aklımıza gelen yer olması.
'Buradaki çocuklara acılarını belki unutturabiliriz' dedik. Onların sevincini görmek, bizleri de mutlu ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.