Ptt'nin Yıl Dönümü Kokteylinde İnşaat İşçileri Eylem Yaptı

Süleyman KAYA/İSTANBUL,() SİRKECİ Büyük Postane önünde toplanan bir grup inşaat işçisi, postane binasında tadilat yaptıkları ancak taşeron firmadan paralarını alamadıklarını gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, PTT'nin 174. kuruluş...

23 Ekim 2014 Perşembe 13:39
Ptt'nin Yıl Dönümü Kokteylinde İnşaat İşçileri Eylem Yaptı






Süleyman KAYA/İSTANBUL,() SİRKECİ Büyük Postane önünde toplanan bir grup inşaat işçisi, postane binasında tadilat yaptıkları ancak taşeron firmadan paralarını alamadıklarını gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, PTT'nin 174. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen kokteyl alanına girdi. Burada bir süre slogan atan işçiler polislerle tartıştı.
6 ay önce Sirkeci’deki Büyük Postane binasında tadilat yaptıklarını ileri süren işçiler, taşeron firmadan ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, ‘İnşaat işçisi köle değildir”, “Dünyayı biz inşa ediyoruz, altında kalıyoruz. Artık yeter” yazılı pankartlar açıp, ‘İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’, ‘Zafer direnen emekçinin olacak’ diye slogan attı. İşçiler, PTT’nin 174. kuruluş yıl dönümü nedeniyle verilen kokteyl alanına girdi. Burada da pankart açan işçiler bir süre slogan attı. İşçilerin dışarı çıkmasını isteyen sivil polisler ile işçiler arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine postane önünde çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Bir süre oturma eylemi yapan işçiler sessiz bir şekilde dağıldı.  

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.