PYD/PKK destekçileri AA'nın Doğu Guta fotoğrafını Afrin gibi paylaştı

Terör örgütü PYD/PKK yanlısı sosyal medya hesapları, hem Esed rejiminin hedef aldığı çocukları hem de AA fotoğraflarını bir kez daha yalanlarına alet etmeye çalıştı.

08 Şubat 2018 Perşembe 15:08
PYD/PKK destekçileri AA'nın Doğu Guta fotoğrafını Afrin gibi paylaştı






PYD/PKK destekçileri AA'nın Doğu Guta fotoğrafını Afrin gibi paylaştı

Terör örgütü PYD/PKK destekçileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için AA'nın Doğu Guta'da çektiği, 2 yaralı çocuğun yer aldığı fotoğrafı Afrin'de çekilmiş gibi servis etti.

Terör örgütü yandaşlarının, sosyal medyadan paylaştığı, TSK ve Zeytin Dalı Harekatı'nı hedef alan 3 fotoğrafın daha gerçekle ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

"TSK'nın misket bombası kullandığı" yalanıyla dolaşıma sokulan fotoğrafın, 29 Mayıs 2016 tarihli "ABD, Suudilere misket bombası satışını durdurdu" başlıklı haberde kullanıldığı belirlendi.

Instagram'da "TSK'nın çocukları hedef aldığı" yalanıyla kullanılan fotoğrafın da 9 Eylül 2016'da, Halep'teki hava saldırısında ölen bir bebeği taşıyan sivil savunma (Beyaz Baretliler) görevlisine ait olduğu tespit edildi.

Terör destekçisi hesapların, kara propagandalarında AA'nın fotoğraflarını kullanmaya devam ettiği gözlendi.

"Afrin'de çocukların hedef alındığı" imasıyla paylaşılan 2 yaralı çocuk fotoğrafının, AA tarafından 22 Ağustos 2015'te Esed rejiminin Doğu Guta'ya düzenlediği vakum bombalı saldırısında çekildiği ortaya çıktı.

Böylece PYD/PKK destekçileri, hem Esed rejiminin hedef aldığı çocukları hem de AA fotoğraflarını bir kez daha yalanlarına alet etmeye çalıştı.

Örgütle bağlantılı hesaplar, daha önce de Doğu Guta'da ölen Ümame bebeği Afrinli gibi göstermeye çalışmış, AA'nın Afrin'de stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda çektiği ve harekatın sembolü haline gelen Türk bayraklı asker fotoğrafı üzerinden kara propaganda yapmaya kalkmıştı.

Muhabir: Fatma Esma Arslan

Son Güncelleme: 08.02.2018 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.