Rakka'da iki ayda 946 sivil öldü

Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Rakka kent merkezine düzenlenen kara ve hava saldırılarında iki ayda 946 sivilin öldüğü bildirildi.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 17:18
Rakka'da iki ayda 946 sivil öldü






ANKARA (AA) - Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Rakka kent merkezine düzenlenen kara ve hava saldırılarında iki ayda 946 sivilin öldüğü bildirildi.

"Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli yerel aktivist ağı, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun 9 Haziran-8 Ağustos tarihleri arasında Rakka kent merkezine düzenlediği saldırılarda, en az 946 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ayrıca iki aydır su ve elektriklerin kesik olduğu Rakka'dan yaklaşık 450 bin sivilin, DAEŞ karşıtı koalisyonun ve PKK/PYD'nin saldırıları yüzünden evlerini terk ettiği kaydedildi.

Aktivist ağının internet sitesinde, "PYD'in kuşattığı Rakka'da yaklaşık 30 bin sivil, DEAŞ'in döşediği mayınlar ve kentten kaçmanın zor olması nedeniyle mahsur kalmış durumda." ifadeleri yer aldı.

Terör örgütü PKK/PYD'nin rastgele saldırıları yüzünden DEAŞ'ın farklı yöntemlere başvurduğunu belirten aktivist ağı, "DEAŞ, Rakka'yı savunmak için intihar eylemlerini arttırdı. Şu ana kadar 60'dan fazla intihar saldırısı düzenledi." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.