Rize’de 122 afetzede kura ile konutlarına kavuştu

RİZE’de son 3 yılda meydana gelen sel ve heyelan afetlerinde evleri yıkılan ve hasar gören 122 afetzede, noter huzurunda yapılan kura çekimi ile konutlarına kavuştu. Rize Ticaret Borsası Salonu'nda 122 afet konutu için gerçekleşen kura...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 16:20
Rize’de 122 afetzede kura ile konutlarına kavuştu






RİZE’de son 3 yılda meydana gelen sel ve heyelan afetlerinde evleri yıkılan ve hasar gören 122 afetzede, noter huzurunda yapılan kura çekimi ile konutlarına kavuştu.
Rize Ticaret Borsası Salonu'nda 122 afet konutu için gerçekleşen kura çekiminde konuşan Afet ve Acil Durum İl Müdürü Şakir Kurk, 1895 yılından bu yana 250 afetin yaşandığı Rize’de yılda yaklaşık 182 günün yağmurlu geçtiğini belirterek, yağmurlu gün sayısının yılın yarısına eşit olduğuna işaret etti. Kurk, “En çok yağmurun sonbaharda düştüğü Rize’de 698 ayrı yerde afete maruz saha ilan edilen bölge var. İlimizdeki sel ve heyelanların nedenleri incelendiğinde kontrolsüz yağmur suları ön plana çıkıyor. En fazla afetin Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yaşandığı ilimizde en fazla yağış ise Şubat ayında düşüyor. Yağış istatistikleri nedeniyle farklı uygulamalar yapmak zorunda kalıyoruz.  Personel izinlerini bile yağış istatistiğine göre belirliyoruz. Türkiye’de 55 yıllık yağış ortalamasına bakıldığında metrekareye 634 kilogram yağış düşüyor. Bu rakam Rize'de 2 bin 235 kilogramdır. Yani Rize'ye Türkiye ortalamasının 5 katı yağış düşüyor” dedi.
KİMİ ÜZÜLDÜ, KİMİ SEVİNDİ
Rize’de merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde son 3 yılda yaşanan sel ve heyelan afetlerinde evleri yıkılan ve hasar gören il merkezinde 68, Ardeşen ilçesinde 40 ve Çayeli ilçesinde de 14 olmak üzere 122 konut inşa edildi. 120 metrekarelik afet konutları 13 milyon 800 bin liraya mal oldu. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde hak sahiplerinin afet konutlarında daireleri belirlendi. İlk kura çekimini AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal çekti. Zemin kattan daire çıkan afetzedeler üzülürken, üst katlardan daire çıkanlar sevinçlerini yakınlarına sarılarak gösterdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.