Rus savaş uçakları İdlib'de hastaneyi hedef aldı

Suriye'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Kefrenbil beldesindeki bir hastane savaş uçaklarının hedefi oldu.

05 Şubat 2018 Pazartesi 18:29
Rus savaş uçakları İdlib'de hastaneyi hedef aldı






İDLİB (AA) - Rus savaş uçakları, Suriye'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Kefrenbil beldesinde bir hastaneyi hedef aldı. Saldırı sonrasında hastane hizmet dışı kaldı.

İdlib’de Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarındaki artış endişelendiriyorEsed'in kimyasal silah mağdurları AA'ya konuştu

Muhaliflerin kurduğu Suriye Geçici Hükümeti'nin Sağlık Bakanı Firas Cundi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'in güneyinde sabah saatlerinde, sivillerin tedavi gördüğü Kefrenbil beldesindeki Orient hastanesi ve çevresine savaş uçaklarının saldırı düzenlediğini belirtti.

"Hastane servis dışı kaldı"

Cundi, "Rus savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda can kaybı yaşanmadı. Yaralı da bulunmuyor. Ancak hastane servis dışı kaldı." dedi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi görevlisi Ebu Bahar da "Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssünden havalan Rusya'ya ait Su35 tipi iki savaş uçağı Kefrenbil beldesindeki Orient hastanesine saldırı yaptı." ifadelerini kullandı.

İlk saldırıda hastanenin isabet almadığını aktaran Bahar, "Ancak pilotun yeni koordinat aldığını anladım.Yeni koordinatlardan sonra hastaneye iki saldırı daha gerçekleştirdi. Bu şekilde hastaneyi vurdu." şeklinde konuştu.

Son bombardıman, Rusya ve Esed rejimi savaş uçaklarının bir hafta içinde İdlib gerginliği azaltma bölgesinde hastaneleri hedef aldığı dördüncü saldırı oldu. Vurulan hastaneler hizmet dışı kaldı.

İdlib gerginliği azaltma bölgesi son iki aydır yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Yalnızca ocak ayındaki saldırılarda 211 sivil hayatını kaybetti, bin 447 sivil yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırında bulunan İdlib, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşen toplantıda Türkiye, Rusya ve İran tarafından "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti.

Muhabir: Burak Karacaoğlu,Eşref Musa

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.