Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan 'Suriye Halkları Kongresi' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriyeliler arasında Soçi'de düzenlemeyi planladıkları ulusal diyalog kongresi için tüm taraflara davet gönderildiğini öne sürdü.

03 Kasım 2017 Cuma 14:59
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan 'Suriye Halkları Kongresi' açıklaması






MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Halkları Kongresi adı altında düzenlemeyi planladıkları toplantıya tüm tarafların davet edildiğini iddia ederek, ayrıntıların henüz netleşmediğini söyledi.

Suriyeli muhaliflerden Rusya öncülüğündeki toplantıya tepkiRusya'dan 'Suriye Halkları Kongresi' açıklaması

Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger ile Moskova’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı yaptı.

Soçi kentinde Suriyeliler arasında düzenlemeyi planladıkları ulusal diyalog kongresiyle (Suriye Halkları Kongresi) ilgili soruları yanıtlayan Lavrov, toplantıyla ilgili "tahminlerde" bulunmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Lavrov, “Kongre için yurt dışındakiler de dahil Suriye muhalefetinin tüm temsilcilerine davetiye gönderildiğini” iddia etti.

Rus Bakan, kongrenin Birleşmiş Milletlerin 2254 sayılı kararının uygulanmasına yönelik önemli bir adım olduğunu öne sürdü.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.