Rusya'dan 'Suriye'deki yabancı güçler' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, "Suriye topraklarında silahlı güçlere gerek olup olmadığına, gerekirse hangi güçlere ihtiyaç olduğuna meşru yönetim karar verir." dedi.

24 Mayıs 2018 Perşembe 16:31
Rusya'dan 'Suriye'deki yabancı güçler' açıklaması






ST. PETERSBURG (AA) - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, yabancı silahlı güçlerin Suriye'den çıkması ile ilgili olarak Suriye rejiminin kendisinin karar alması gerektiğini söyledi.

Bogdanov, St. Petesburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) üyesi olarak egemen bir devlet olduğunu söyleyen Bogdanov, "Suriye topraklarında silahlı güçlere gerek olup olmadığına, gerekirse hangi güçlere ihtiyaç olduğuna meşru yönetim karar verir." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile Soçi'de yaptığı görüşmede, "Yabancı silahlı güçlerin Suriye topraklarından çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Ali Cura

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.