Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili konuştu

Ümit TÜRK/İSTANBUL, () KONYALI Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Bahçelievler'deki Abidin Pak Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık alanında yapılan yatırımlarla ilgili konuştu....

31 Ocak 2015 Cumartesi 14:32
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili konuştu






Ümit TÜRK/İSTANBUL, () KONYALI Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Bahçelievler'deki Abidin Pak Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık alanında yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. Ayrıca Müezzinoğlu, Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili de bilgi verdi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastaneleriyle ilgili ihale sürecinin başlatıldığını belirterek, bu yıl içerisinde yeni 24 bin kapasiteli şehir hastanelerinin temelini atacaklarını söyledi. Müezzinoğlu, "En geç 2018'de bu ülke 90 bin yatak kapasiteli hastanelerini bitirmiş olacak. Bunlar dünyanın en ileri teknolojileriyle, çevre dostu, kendi enerjisini üreten, akılı formatlarda dediğimiz hastaneler olacak" dedi.
Yapılan yatırımlarla birlikte yeni üretim alanlarının doğacağını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Bu nedenle Türkiye'nin 2023 vizyonu çok farklı bir vizyon. Türkiye'nin 2023 vizyonunu engellemek isteyenler var. Yurtdışında farklı ülkeler bundan rahatsızlık duyuyor. Türkiye'nin, dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girmesinden Almanya'nın mutlu olmasını beklememiz doğru değil, akılcı da değil. Fransa'nın, İngiltere'nin bunu kabullenmesi ve bundan da mutlu olması akılcı olmaz. Üzüldüğümüz tek şey, içeride bize şeytan taşlatanlar var. İçeride bu milletin kaderiyle oynamak isteyenlere üzülüyoruz. Onlara zaman zamanda acıyoruz" dedi.

"ALMANYA'DA HASTANE KURACAĞIZ"
Yasa çıkması durumunda Türkiye'de hiç konuşulmayan birşeyin daha konuşulacağını söyleyen Müezzinoğlu, Almanya'da Sağlık Bakanlığı hastanesi kuracaklarını açıkladı. Müezzinoğlu, "Almanya'da 2 buçuk milyon insanımız var. Avrupa'da 4 milyon insanımız var. Orada Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın hastanesini kuracağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte gittiği Afrika gezisine de değinen bakan Müezzinoğlu, "Cibuti'de sayın Cumhurbaşkanımıza acil hizmetler için ambulans ihtiyacı olduğu söylendi. Cumhurbaşkanımız bana doğru baktı. Ben şöyle yaptım (elini göstererek), 5 ambulans gönderiyoruz dedik. Cumhurbaşkanının, Sağlık Bakanı'nın mutluluğunu görecektiniz. 5 ambulans, onlar için çok büyük. Biz geçtiğimiz Pazar günü Tekirdağ'da 800 ambulans dağıttık" diye konuştu.


YAŞAR KEMAL'İN SAĞLIK DURUMU....
Bakan Müezzinoğlu toplantı ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkındaki soruya Müezzinoğlu, " Kronik hastalıkları olan önemli bir entelektüelimiz. Hastaneye akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu nedeniyle gelmiş olmasıyla ilgili bir problem yok. Esas sorunu diğer sorunlar... Karaciğer ve diğer organ sorunları nedeniyle tedavisi devam ediyor. Türkiye'nin en iyi merkezinde hekim arkadaşlar uğraşıyor ama tıbbın yapabileceklerini yapacağız. Ümit ediyoruz ki iyi olur" dedi.

YURTDIŞINDAKİ TÜRK OKULLARI...
Bir muhabirin, yurtdışındaki Türk okullarının kapanmasıyla ilgili düşüncesi sorulan Müezzinoğlu, "Neticede Türkiye sağlık alanında olduğu gibi eğitim alanında da yurtiçi, yurtdışı görevlerini en iyi şekilde yapacaktır" dedi.
(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.