Sağlıkçılardan Fırat Çakıroğlu eylemi

Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nde görevli bir grup Türk Sağlık- Sen üyesi sağlık çalışanı, aynı üniversitede eğitim gören ve iki grup arasında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu Fırat Yılmaz...

03 Mart 2015 Salı 14:07
Sağlıkçılardan Fırat Çakıroğlu eylemi






Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nde görevli bir grup Türk Sağlık- Sen üyesi sağlık çalışanı, aynı üniversitede eğitim gören ve iki grup arasında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Sendikanın İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, "Bu yaşanan cinayet üniversitelerde yuvalanan bölücü örgüt ve yandaşlarının ne kadar azdığının göstergesidir. Biz üniversite çalışanları olarak huzur istiyoruz" dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanı yaklaşık 30 kişilik Türk Sağlık- Sen üyesi sağlık çalışanı, hastane bahçesi içindeki Atatürk büstü önünde Türk bayrağı açtı, iki grup arasında çıkan kavgada öldürülen Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafının önüne karanfil bıraktı. "Yandaş Rektör istemiyoruz" diye slogan atan grup adına Sendikanın İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin basın açıklaması yaptı. Ege Üniversitesi'nde Türk milletini kahreden bir olay yaşandığını hatırlatan Zengin, "Türk genci Fırat Çakıroğlu, üniversitede yuvalanan bölücü örgüt mensupları tarafından katledilmiştir. Bu cinayet üniversitelerde yuvalanan bölücü örgüt ve yandaşlarının ne kadar azdığını göstermektedir. Devletin üniversitesinde ne yazık ki terör örgütü yandaşları cirit atmaya başlamıştır. Bu durum, bu üniversitede devletin memuru olarak milletine hizmet eden bizleri kahretmektedir. Üniversitemizin, bölücü örgütü destekleyenlerin cinayet işlediği, terör örgütünün afişlerini astığı, yazılarını dağıttığı, eylemlerini yaptığı bir kuruma dönüşmesi bizleri kaygılandırmaktadır. Yetkililere sesleniyoruz, güvenli bir çalışma ortamı istiyoruz. Yasadışı slogan ve pankart görmek istemiyoruz. Üniversitemizin terör olayları ile anılmasını istemiyoruz. Biz üniversite çalışanları olarak huzur istiyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, Çakıroğlu'nun fotoğrafının önünü karanfillerle doldurdu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.