Sakarya Üniversitesi kampüsünde Dini Rehberlik Bürosu açıldı

ADAPAZARI(Sakarya), () - SAKARYA Üniversitesi Esentepe Kampüs alanında bulunan cami avlusunda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açıldı. Sakarya İl Müftülüğüne bağlı büro, üniversite öğrencilerine hizmet verecek. Sakarya Üniversitesi Kampüs...

27 Şubat 2015 Cuma 16:07
Sakarya Üniversitesi kampüsünde Dini Rehberlik Bürosu açıldı






ADAPAZARI(Sakarya), () - SAKARYA Üniversitesi Esentepe Kampüs alanında bulunan cami avlusunda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açıldı. Sakarya İl Müftülüğüne bağlı büro, üniversite öğrencilerine hizmet verecek.
Sakarya Üniversitesi Kampüs Camisi’nde yapılan açılışa Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Prof. Dr. Atilla Arkan, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Hacı Mehmet Günay, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş ve Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve öğrenciler katıldı. 
Törenin açılışında konuşan İl Müftüsü İlyas Serenli, "Türkiye’de ilk kez bir üniversite bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Büromuzu hayata geçiriyoruz. Büromuzun açılışına katkılarından dolayı  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi.  

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, "Üniversitemizin iki temel unsuru var. Biri öğrencilerimize dünyayı açmak, dünyayı tanıtmak, özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmek; ikincisi ise üniversitemizin misyonu ve değerleri doğrultusunda onları yetiştirmek" diyerek şöyle devam etti:
"Biz bunları gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Eğitim- öğretim ortamı ve araştırmaları için destekler sağlıyoruz. Örneğin, kütüphanemiz 24 saat açık. Yine kütüphanemiz içinde yer alan Kadın Aile Sağlık ve Sosyal İşler Araştırma Merkezimiz var. Bugün de İl Müftülüğümüze bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu bünyemize katmış bulunuyoruz. Böyle bir yere de kampüs alanı içinde sahip olmamız bizim için sevindirici."
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.