Şampiyon itfaiyecilere sirenli karşılama

Murat ÇAKIR - Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul, () - ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen 16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunlarında 15 madalya elde eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi, Türkiye'ye alkışlarla döndü. Meslektaşları,...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 20:51
Şampiyon itfaiyecilere sirenli karşılama






Murat ÇAKIR - Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul, () - ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen 16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunlarında 15 madalya elde eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi, Türkiye'ye alkışlarla döndü. Meslektaşları, itfaiye araçlarının sirenlerini çalarak oyunlara katılan arkadaşlarını karşılarken, kafile ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayraklarıyla havalimanında poz verdi. İtfaiye araçlarını görünce şaşıran, fakat sonra karşılama töreni olduğunu anlayan turistler de itfaiyecileri merakla izleyerek görüntüledi.



60 ülkeden 12 bin polis ve itfaiyecinin katıldığı oyunlarda, dördü altın olmak üzere 15 madalya kazanan sporcular, THY'ye ait tarifeli uçakla Washington'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.



Kafilede bulunan ve İstanbul Fatih İtfaiyesi’nde görevli olan Ali Osman Aydın, Bench Press, Gülle ve Bilek Güreşi dallarında yarıştı. Pazularıyla poz veren Ali Osman Aydın'ın bileğini yarışlarda kimse bükemedi. Aydın, Güçlü rakipler vardı. 68 ülkenin 12 bin itfaiye ve polis kuvvetinin katıldığı bir organizasyondu. Bench Press’te dünya üçüncüsü, Gülle'de beşinci, Bilek Güreşi'nde sağ ve sol kol olmak üzere dünya şampiyonu olmak gurur verici. İstanbul’da itfaiyeci olmak bir onurdur dedi.



Beyoğlu İtfaiye Grubu'nda görevli Nurettin Ünal ise 10 yıldır itfaiyeciyim. Yüzme dalında yer aldım. Üç farklı stilde iki bronz alma şansına sahip oldum. Burada da ülkemizi başarıyla temsil edip 15 madalya aldık derken, itfaiyeci olmanın daha zor olduğunu belirtti. Zor olmasının nedenini ise Ünal, Yaptığınız en küçük hata insanların hayatına mal olabilir diyerek özetledi.



Grekoromen güreşte altın, Serbest'te ise gümüş madalya kazanan Şükrü Akyıldız da, 71 kiloda Grekoromen güreşte ABD’li güreşçiyle final yaptım. Serbest'te gümüş madalya kazandırdım. İki yıldır çalışıyordum, çok şükür yüzümüzün akıyla çıktığımıza inanıyorum dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi kafilesinde, Ali Osman Aygun, Kerim Aslan, Ramazan Alpul, Şükrü Akyıldız, Yasin Bilmez, Süleyman Habib Katmer, Ramazan Parlak, Recep Serdar, İsmail Uysal, Alper Ateş, Erman Kendibaşına, Kerim Seis, Ahmet Memiş, İlhan Ünlü ve Nurettin Ünal yer aldı.



İtfaiyeciler, Atatürk Havalimanı'ndan itfaiyenin bayrak kaplı aracıyla Avrupa Yakası İtfaiye Müdürlüğü'ne geçerek, başarılarını arkadaşlarıyla da paylaştılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.