Samsun'da doktor cinayeti: Örgüt bağlantısı araştırılıyor

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun'da Dr. Kamil Furtun’un görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, "Arka planı var mı, yok mu? Sağlık Bakanlığı olarak takibini yapacağız" dedi. Seçim...

30 Mayıs 2015 Cumartesi 11:51
Samsun'da doktor cinayeti: Örgüt bağlantısı araştırılıyor






Samsun'da doktor cinayeti: Örgüt bağlantısı araştırılıyor

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun'da Dr. Kamil Furtun’un görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, "Arka planı var mı, yok mu? Sağlık Bakanlığı olarak takibini yapacağız" dedi.
Seçim bölgesi Bursa'da bu sabah, Vanlılar Derneği’ni (BURVANDER) ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu burada, Dernek Başkanı Prof. Dr. Fikri Pala tarafından ağırlandı. Başkan Pala, Bakan Müezzinoğlu’ndan Yenişehir Havaalanı'dan Van’a da direkt uçuş seferlerinin yapılması için destek istedi. Van için istenen uçak seferi talebinin değerlendirileceğini belirten Müezzinoğlu, Samsun’da görevi başında öldürülen Dr.Kamil Furtun olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Neticede bir katil, bir cani, bir hekimi mesleğinin başında katlediyor. Güvenlik güçleri kendisini yakaladılar. Vatandaş diliyle 'psikopat' dediğimiz bir şeyi var. 'Ben bu işten zevk alıyorum' gibi bir cümle söylediği ifade ediliyor. Arka planı var mı, yok mu? Biz Sağlık Bakanlığı olarak yakın takibini yapacağız. Ben öncelikle eşine ailesine sabırlar diliyorum."
Bakan Müezzinoğlu, daha sonra İnşaat Mühendisleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Derneğe yeni üye olan 41 kişiye plaketlerini veren Müezzinoğlu, Türkiye'nin 1999 depreminde 30 bin ile ifade edilen insanını kaybettiğini belirterek şöyle dedi:
"Bu insanların yanı sıra ekonomisi ve ekonomik dinamiklerinde ağır bedeller ödedi. Daha çok değil Van depremini geçtiğimiz yıllarda yeni yaşadık. Dolayısıyla deprem riski olan bir ülkede inşaat kalitesi ve inşaatın güven vermesi tabii ki insanımız, vatandaşımız için vazgeçilmez önemdedir. Bu anlamda gerek beton standardı, gereksi inşaatın fiziki dayanıklılık standardı bizim asla vazgeçemeyeceğimiz ve bunu da yarınlara insanımıza bir güven olarak sunmamız gereken bir arz. Bugün bu salonda olan inşaat sektörünün çok değerli müteahhitlerinin Bursa’da yakaladığı bu vizyon yarınlara çok daha güçlü gidecektir."
Müezzinoğlu daha sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr.Kamil Furki'nin cenaze törenine katılmak üzere Samsun'a hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SERDORFİN 2015-05-30 19:18:09

örgüt mü sizden daha iyi örgüt mü var , yaptiğiniz doktoru itibarsizlaştirma politikalarinin neticesi olarak çok değerli abimizi bugün toprağa verdik. llah rahmet eylesin, mekani cennet olsun, ailesi ve sevelerine sabir versin. mevcut durumdan sorumluluk duymaniz gerekmez mi

Avatar
rasim yenice 2015-06-02 03:02:50

biktik artik bu vahsi saldirilardan, hasta yakinlari bu meslegi yapanlarin en az hastaniz kadar saygin kisiler oldugunu ne zaman anlayacaksaniz. doktorlar ve diger saglik calisanlari sizlerin sagligi icin caba harciyor, olumsuz durumlarin yasanmasini hic bir saglik ekibi istemez - arzu etmez. dunyanin en gelismis hastanelerinde bile hic beklemediginiz aksakliklar olumler kazalar istem disi sonuclar cikabilir. hic bir hastaligin yuzde yuz cozumu henuz tibbi olarak bilimsel olarak mumkun degil. bir burun kanamasinin basit bir bas agrisinin bile yuzlerce ayri tibbi nedenleri vardir ve bunlar icin her bir saglikci aylarca yillarca egitim gorerek hastanelere saglik kurumlarina gonderiliyor canina kastettiginiz saglik calisanlari sizlerin sevdiklerinizin hayatini kurtarmak icin orada bulunuyor neden siddet neden silah nedir bu ofkenizin nedeni? insan hayati bu kadar ucuz mu