Sancaktepe'de Kuyumcu Soygunu

Cengiz ÇOBAN - Ramazan EĞRİ / İstanbul, () SANCAKTEPE'de kuyumcuya giren maskeli ve pompalı tüfekli iki soyguncu yaklaşık 2.5 kilo altın alarak kaçtı. Kuyumcuyu kolunda yaralan soygunculardan biri kısa bir süre sonra yakalanırken, polis kaçan...

02 Kasım 2014 Pazar 00:36
Sancaktepe'de Kuyumcu Soygunu






Cengiz ÇOBAN - Ramazan EĞRİ / İstanbul, () SANCAKTEPE'de kuyumcuya giren maskeli ve pompalı tüfekli iki soyguncu yaklaşık 2.5 kilo altın alarak kaçtı. Kuyumcuyu kolunda yaralan soygunculardan biri kısa bir süre sonra yakalanırken, polis kaçan diğer soyguncuyu arıyor. Kuyumcudan çıkan maskeli ve ellerinde uzun namlulu silah bulunan soyguncuların kaçma anı ise çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.    Olay saat 18.15 sıralarında Merkez Mahallesi  Ankara Caddesi üzerinde bir kuyumcuda meydana geldi. İddiaya göre  kuyumcuya gelen maskeli ve pompalı tüfek  olduğu öğrenilen 2 kişi, işyeri sahibi Murat Kılıç'tan altınları torbaya doldurmasını istedi. İşyeri sahibinin direnmesi üzerine şahıslar Kılıç'a ateş ederek yaraladı. Vitrinde bulunan yüklü miktarda altını alan şahıslar, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Kolundan hafif şekilde yaralanan Murat Kılıç ise çevredeki esnafların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, kuyumcunun çevresine şerit çekerek delil topladı. Çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler  soyguncuları yakalama için çalışma başlattı. Bir görgü tanığı “Pompalı silah sesini duyarak dışarı çıktım. Kuyumcuya baktığımda iki maskeli kişi altınları topluyordu. Bizi görünce dışarı çıkıp ateş ettikten sonra yaya olarak kaçmaya başladı" diye konuştu.   KORKU DOLU ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA Kuyumcudan çıkan maskeli ve ellerinde uzun namlulu silah bulunan soyguncuların kaçma anı ise çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde kuyumcudan koşarak çıkan eli silahlı soyguncuların silah seslerini duyup yan dükkandan sokağa çıkan vatandaşların üzerine de silah doğrulttuğu görülüyor. Korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar hızla tekrar dükkana giriyor.    BİR SOYGUNCU YAKALANDI Sancaktepe  Asayiş Büro ve şube bağlı ekipler çevrede geniş çaplı bir araştırma başlatttı. Yapılan çalışmalar soncunda  soygunculardan biri   kısa süre sonra bir binanın balkonunda yakalandı. Çalınan altınların bir kısmı bulunurken, polis kaçan diğer soyguncuyu  yakalamak için çalışma başlattı. (FOTOĞRAF)  

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.