Şanlıurfa’da Çanakkale Destanı sahnelendi

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, merkez Eyyübiye Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Çanakkele Destanı temsili olarak canlandırıldı. 1915- 1916 yılları arasında Çanakkale'de...

04 Mart 2015 Çarşamba 13:53
Şanlıurfa’da Çanakkale Destanı sahnelendi






Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, merkez Eyyübiye Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Çanakkele Destanı temsili olarak canlandırıldı.
1915- 1916 yılları arasında Çanakkale'de Türk askerleri ile Anzaklar arasındaki savaş, Şanlıurfa Müzesi açık hava amfisinde canlandırıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile belediye personeli ve vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte; oluşturulan savaş platosundaki mevzilerde Türk ve Anzak askerleri arasındaki savaş sahnelendi. Seyit Onbaşının 276 kilo ağırlığındaki top mermisinin sırtına alarak topa yerleştirilmesinin de canlandırıldığı oyun izleyiciler tarafından alkışlandı.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Çanakkale ruhunu yaşamak ve yaşatmak adına etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Bu çalışmada hakların kardeşliği vurgusu yapılacak. Ayrı dil, topraktan olan ecdadımız orada koyun koyuna yatmış ve orada silah kardeşliği kabir yoldaşlığına dönüşmüştür. Çözüm sürecinin dile getirildiği bir noktada böyle bir ruhu vatandaşlarımıza yaşatmak istedik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.