Şanlıurfa'da Kobani kutlaması

SURİYE'de Kobani'nin kontrolünün YPG'ye geçmesinin ardından Şanlıurfa ve Hilvan'da toplanan yüzlerce kişi, havai fişeklerle halay çekip kutlama yaptı. Suruç İlçesi'ne sınır komşusu olan Kobani'de 133 gün süren çatışmaların ardından...

26 Ocak 2015 Pazartesi 21:57
Şanlıurfa'da Kobani kutlaması






SURİYE'de Kobani'nin kontrolünün YPG'ye geçmesinin ardından Şanlıurfa ve Hilvan'da toplanan yüzlerce kişi, havai fişeklerle halay çekip kutlama yaptı.

Suruç İlçesi'ne sınır komşusu olan Kobani'de 133 gün süren çatışmaların ardından IŞİD'in püskürtüldüğü haberleri üzerine akşam saatlerinde Topçu Meydanı'nda toplanan, HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, Kobani sloganları atarak kutlama yaptı. Havai fişekler atan kalabalık, halay çekti. Polisin zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldığı kutlamalar uzun süre devam etti.

HİLVAN'DA DA KUTLANDI

Kobani'nin kontrolünün YPG'ye geçtiği geçmesi, Hilvan'da İlçesi'nde de davul ve zurna eşliğinde halaylarla kutlandı. İnönü Caddesi'ndeki DBP binasının yanında bulunan boş alanda akşam saatlerinde toplanan yaklaşık bin kişi, havai fişekler eşliğinde uzun süre davul ve zurna eşliğinde halay çekerek IŞİD'in püskürtülmesini kutladı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.