Sanofi, Protein Sciences ile büyüyecek

- Sanofi İcradan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Sanofi Pasteur Başkanı Loew: - "Protein Sciences’ın satın alınması, yumurta bazlı olmayan bir aşının eklenmesiyle grip portföyümüzü büyütmemizi sağlayacak"

15 Temmuz 2017 Cumartesi 11:20
Sanofi, Protein Sciences ile büyüyecek






İSTANBUL (AA) - Sanofi, özel aşı biyoteknoloji şirketi Protein Sciences’ı satın alacağını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sanofi, merkezi ABD’nin Connecticut eyaletindeki Meridien’de bulunan özel aşı biyoteknoloji şirketi Protein Sciences’ı satın alacak. Sanofi anlaşma çerçevesinde 650 milyon dolarlık bir ön ödemede bulunacak ve belirli dönüm noktalarına ulaşıldığında 100 milyon dolara kadar ek ödeme yapacak.

Protein Sciences Ekim 2016’da Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) dört valanlı grip aşısı için onay aldı. Protein Sciences Grip Aşısı FDA tarafından onaylanan tek protein bazlı recombinantrip aşısı olarak geçiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi İcradan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Sanofi Pasteur Başkanı David Loew, “Protein Sciences’ın satın alınması, yumurta bazlı olmayan bir aşının eklenmesiyle grip portföyümüzü büyütmemizi sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Protein Sciences Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Manon M.J.Cox da, “Protein Sciences özellikle ABD’de işlerini büyütme fırsatı için aktif bir arayış içindeydi. Grip aşımızın Sanofi Pasteur bünyesinde, Sanofi Pasteur’ün grip aşıları alanındaki uzmanlığından yararlanmasını bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Protein Sciences Yönetim Kurulunun oy birliğiyle ve hissedarların büyük çoğunluğu tarafından onaylanmış olan satın alma işleminin, olağan resmi onay süreçlerinin ardından 2017 üçüncü çeyrekte tamamlanması bekleniyor.


Anahtar Kelimeler:
Protein SciencesSanofi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.