Sara hastası kadın ilaçlarını alamıyor

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE merkeze bağlı Kalafat Köyü'nde yalnız yaşayan sara hastası 60 yaşındaki Adile Şen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen aylık 200 lira ve komşularının yardımıyla geçinmeye...

02 Ağustos 2015 Pazar 15:42
Sara hastası kadın ilaçlarını alamıyor






Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE merkeze bağlı Kalafat Köyü'nde yalnız yaşayan sara hastası 60 yaşındaki Adile Şen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen aylık 200 lira ve komşularının yardımıyla geçinmeye çalıştığını,  hastalığı için aylık 70- 100 lira arası tutan ilaçlarını ise alamadığını söyledi. 
Kent merkezine 32 kilometre uzaklıktaki Kalafat Köyü'nde 30 metrekarelik tek göz odada yaşayan ve sosyal güvencesi olmayan Adile Şen, tek başına hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hiç evlenmeyen ve 30 yıl içinde sırayla annesi, babası ve ağabeyini yitiren Şen, köylülerin yardımının yanında 6 ay önce Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bağlanan aylık 200 lirayla geçimini sağlıyor. Doğuştan sara hastası olan Şen, ilaç masraflarının aylık 70- 100 lira arasında tuttuğunu ve ilaçlarını alamadığını söyledi.
MUHTAR: BİZİM DESTEKLERİMİZ BİR YERE KADAR

Adile Şen için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Kalafat Köyü Muhtarı Şaban Türker ise şöyle dedi:
"Muhtarlık olarak bizim de desteklerimiz bir yere kadar oluyor. Tabii ki bu yeterli olmuyor. Devletten bir destek bekliyor. Ama bugüne kadar önemli bir destek sağlanamadı. Bu konuda gerekli yardımların yapılması gerekiyor. Ama bunu da yetkililer daha iyi bilirler. Hiçbir yerden beş kuruş bir geliri yok. Bu haliyle de kendi kendine yaşamını devam ettirmeye çalışıyor."
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.