Sare Davutoğlu: Çocuk sağlığı ihmale gelmeyecek en önemli sağlık meselesi

Onur BAYRAM- Mustafa BAYER/ AFYONKARAHİSAR, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'ne bağlı Üçlerkayası Köyü'nde annesi adına yapılacak Refia Hatun Kuran Kursu'nun temelini...

24 Nisan 2015 Cuma 18:42
Sare Davutoğlu: Çocuk sağlığı ihmale gelmeyecek en önemli sağlık meselesi






Onur BAYRAM- Mustafa BAYER/ AFYONKARAHİSAR, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'ne bağlı Üçlerkayası Köyü'nde annesi adına yapılacak Refia Hatun Kuran Kursu'nun temelini attı. Kadın doğum uzmanı olan Davutoğlu, ihmale gelmeyecek sağlık konularından birisinin çocuk sağlığı olduğunu söyledi.
Üçlerkayası Köyü'nde coşkuyla karşılanan Sare Davutoğlu, kendisine çiçek veren çocukları sevdi. Afyonkarahisarlı kadınlarla sohbet eden Davutoğlu'na, oğlu Mehmet Davutoğlu da eşlik etti. Sare Davutoğlu'nun annesi adına yapılan Kuran Kursu'nun açılışında Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşleyen Kuran-ı Kerim okudu. Kuran Kursu'nun ilk harcını atan Davutoğlu, akrabalarının da temele harç atmasına yardımcı oldu.
Ardından Üçlerkayası İlköğretim Okulu'nun anaokulu bölümünün açılışını gerçekleştiren Sare Davutoğlu, Afyonkarahisar Valiliği'nin kadınlar için hazırladığı 'Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler', 'Kadın Gözünde Afyonkarahisar ve Bir Mektup' ile 'Bir Kitap, Bir Dost' projelerinin uygulamasını başlattı. Kadın ve çocukları konu alan projelerin sanatı, dostluğu, paylaşmayı da zenginleştiren aktiviteler içerdiğini belirten Davutoğlu, "Medeniyetimizin temel direği olan kadınlarımız ve çocuklarla ilgili yürütülen her bir proje, bugünlerimiz için olduğu gibi yarınlarımız için de inşallah çok değerli sonuçlar ortaya koyacak" dedi
SAĞLIK TARAMASI ALINMASI GEREKEN BİR TEDBİR

Toplumun temelinin aile olduğunu anlatan Sare Davutoğlu, sosyal politikalarla ilgili projelerle her zaman ilgilendiğini söyledi. 'Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler' projesinin önemine değinen Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Biliyoruz ki sağlıklı toplum sadece hasta olmayan bireylerden oluşmaz. Sağlıklı toplum sağlıklı yaşayan ve koruyucu sağlık hizmetlerini hayatının her alanında uygulayan kişilerden oluşur. Çocuklarımızın sağlığı aynı zamanda bizim mutluluğumuzun da temelidir. Her toplumun önem ve üstünde durması gereken, ihmale gelmeyecek sağlık meselelerinden birisi çocuk sağlığıdır. Sağlık taramaları da aslında hasta olmadan alınması gereken tedbirler konusunda farkındalık oluşturması açısından çok değerlidir. Bu taramalar sırasında belki ailenin farkında olmadığı bazı problemlerin erken teşhisinin konulup, tedavisinin yapılması anlamında da büyük bir hizmet görecektir. Hükümetlerimiz bu bilinçle uzun yıllardır çok önemli adımlar attılar, atmaya da devam edecek. Daha sağlıklı çocuklarla, daha mutlu aileler ve daha müreffeh bir toplum için inşallah hep birlikte çalışıyoruz."
Gelişen teknolojiyle iletişimin hem geliştiğini hem de yüzeyselleştiğini belirten Sare Davutoğlu, "Çocuklarımıza yönelik bu proje aslında bir can simidi gibi hayati konulara değiniyor. Mektupla çocuklarımız hislerini kağıtla, kalemle aktarmanın keyfini yaşayacak. Her bir kitap hediyesi bir çocuğumuzdan diğerine sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma gibi son derece önemli meziyetlerin de köprüsünü kuracak. Bireyleri yalnızlığa iten modern yaşama biçimlerine karşı öz değerlerimizden güç alarak dost edinmeyi öğrenecek ve arkadaş olacaklar. Aslında her ailede, her bireyde cep telefonu var. Fakat iletişimin aslında yaygınlaşması bir ölçüde iletişimin de yüzeyselleşmesine yol açtı. Mektup kültürü, kaybetmememiz ve korumamız gereken bir kültür" diye konuştu.
Konuşmasının ardından okulun anaokulu bölümünü ziyaret eden Sare Davutoğlu, okul bahçesine hatıra fidanı dikti. 'Kadın gözüyle Afyonkarahisar' sergisinin açılışı yapan Davutoğlu, bir basın mensubunun fotoğrafa ilgi duyup duymadığıyla ilgili soruya, "Fotoğrafa meraklıyımdır. İlgi de duyuyorum ama sizin gibi profesyonel değil" cevabını verdi. Bir fotomuhabirinin fotoğraf makinesini alarak kadınların fotoğrafını da çeken Davutoğlu, 'Kadın Gözüyle Afyonkarahisar' projesinin başlangıcını, ilk fotoğrafı çekerek gerçekleştirdi. Davutoğlu, sergi alanının hemen yanında Afyonkarahisar'a özgü hamur işi bükme ve bir tür bören olan 'ağzı açık' yapan kadınlarla da sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.