Sare Davutoğlu Ve Vekil Eşleri Afyon'u Gezdi

Onur BAYRAM / AFYONKARAHİSAR, () - AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen 23'üncü İstişare Toplantısı'na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, bakan ve milletvekili eşleriyle birlikte kentin tarihi mekanlarını gezdi. Ak...

02 Kasım 2014 Pazar 16:54
Sare Davutoğlu Ve Vekil Eşleri Afyon'u Gezdi






Onur BAYRAM / AFYONKARAHİSAR, () - AK Parti'nin Afyonkarahisar'da düzenlenen 23'üncü İstişare Toplantısı'na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, bakan ve milletvekili eşleriyle birlikte kentin tarihi mekanlarını gezdi.
Ak Parti kampının yapıldığı Afyonkarahisar'da bakan ve milletvekili eşleriyle tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden Sare Davutoğlu, ilk olarak Mevlana'nın torunu Sultan Divani'nin mezarının bulunduğu Mevlevi (Türbe) Camisi'ni ziyaret etti. Basın mensuplarının alınmadığı cami bahçesinde Mevlevi Müzesi ile ilgili Sare Davutoğlu'na bilgi veren Müze Müdürü Hasan Özpunar, Mevlevilerin yaşam tarzı ve ibadetlerini balmumu heykellerle tanıttı.
Mevlevihanenin ardından Mevlevi Konağı'nı gezen Sare Davutoğlu, tarihi Afyonkarahisar evlerinin bulunduğu sokağı da inceledi. Tarihi evler bölgesinde '40 Direkli Cami' olarak da bilinen Ulu Cami'ye giden Davutoğlu, öğle namazının ardından İmam Hasan Balı'dan caminin yapısı ve ahşap işçiliğiyle ilgili bilgi aldı.
Son olarak Afyonkarahisar Belediyesi'nin restore ettirdiği Gedik Ahmet Paşa Külliyesi'ni ziyaret eden Sare Davutoğlu ve beraberindekiler, el işçiliği ürünleri ilgiyle inceledi. Ustaları tarafından tanıtılan ürünler Ak Partili bakan ve milletvekili eşlerinin büyük ilgisini çekti.
'BAKAN EŞLERİ SERGİDEN ALIŞVERİŞ YAPTI'
Külliyedeki el sanatları sergisini Sare Davutoğlu ve milletvekili eşlerinden önce gezen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin eşi Ayşen Zeybekçi ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş, el emeği ürünlerden satın aldı. Ürünlerle ve nasıl yapıldıklarıyla ilgili soru soran Kurtulmuş ve Zeybekçi, gümüş ürünlerle yakından ilgilendi. Ayşen Zeybekçi 2 bin TL'ye gümüş şekerlik, Sevgi Kurtulmuş ise 150 TL'ye gümüş broş ile 200 TL'ye 2 yüzük ve 1 kolye aldı.
FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.