Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi Kırşehir’de kınandı

KIRŞEHİR, () - İSTANBUL Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi, Kırşehir Adliyesi’nde de kınandı. Kırşehir Adliyesi önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı A. Serdar Polat, Kırşehir Cumhuriyet...

01 Nisan 2015 Çarşamba 18:32
Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi Kırşehir’de kınandı






KIRŞEHİR, () - İSTANBUL Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi, Kırşehir Adliyesi’nde de kınandı.
Kırşehir Adliyesi önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı A. Serdar Polat, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Kırşehir Barosu Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, Garnizon Komutanı Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Polis Okulu Müdürü Kasım Varol, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, Kırşehir Adliyesi’nde görev yapan yargı mensupları ve avukatlar katıldı. Kırşehir Adliyesi’ndeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın hayatının anlatılması ve Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin’in konuşması ile devam etti.
Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, "Değerli mesai arkadaşımız Mehmet Selim Kiraz’ın terör saldırısında şehit edilmesi üzerine toplanmış bulunuyoruz. Başta Şehit Cumhuriyet Başsavcımız Mehmet Selim Kiraz olmak üzere yine yakın geçmişte kaybettiğimiz Cumhuriyet Savcılarımızın ruhları şad olsun. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Bizleri bu acı günümüzde yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Kırşehir Adliyesi’ndeki tören İl Müftüsü Mehmet Şahin’in dua etmesiyle sona erdi. Protokol Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin’in odasına çıkarak terör olayını değerlendirip, başsağlığı diledi.

Öte yandan, Kırşehir Barosu da saldırıyı kınadı. Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu yaptığı yazılı açıklamada, "31 Mart 2015 günü Türk yargısı en acı günlerinden birini yaşamıştır. Hepinizin bildiği üzere İstanbul Çağlayan Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz görev yaptığı esnada ve görev yerinde teröristlerce rehin alınmıştır. Saatler süren müzakereler maalesef olumlu sonuçlanmamış, savcımız şehit edilmiştir. Bu hain terör olayını Kırşehir Barosu olarak kınıyor, savcımızın ailesi başta olmak üzere tüm yargı camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.