Şefler Alanya'da Yarışıyor

Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 9 ülkeden 400 aşçının katılımıyla düzenlenen 4'üncü Uluslararası Yemek Yarışması başladı. Alanya Belediyesi ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD)...

24 Ekim 2014 Cuma 15:11
Şefler Alanya'da Yarışıyor






Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 9 ülkeden 400 aşçının katılımıyla düzenlenen 4'üncü Uluslararası Yemek Yarışması başladı.
Alanya Belediyesi ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen Uluslararası Yemek Yarışması'nın 4'üncüsü, Alanya Kültür Merkezi'nde yapılan açılışla başladı. Açılışa Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, davetliler ve aşçılar katıldı.
YARIŞMA 3 GÜN SÜRECEK

Organizasyonun ilk gününde lise ve üniversiteli aşçılar yarıştı. Öğrenci aşçılar 26 ayrı kategoride hazırladıkları yemekleri jürinin beğenisine sundu. Yarışmanın 2'nci gününde lise ve üniversiteli aşçılar ile profesyonel aşçılar, 3'üncü gün ise takım yarışmaları yapılacak. Öğrenci ve usta aşçılar, 3 gün boyunca jüri önünde hünerlerini sergileyecek.
11 ÜLKEDEN JÜRİ ÜYESİ
AKTAD Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız, yarışmaya 9 ülkeden 400'den fazla yarışmacının katıldığını söyledi. Yarışmacıların, 11 ülkeden jüri üyelerinin karşısında hünerlerini sergilediğini aktaran Yıldız, "Organizasyonun ilk gününde ayrıca 13 dalda display yarışması da yapılıyor. Alanya yemekleri ve yöresel ev yemekleri kategorisindeki yarışmalar ise yarın yapılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.