Şehit Abdulhalit Aras'ın baba ocağında Kürtçe ağıtlarla yas var

Murat ÇAĞLAR/ VAN, () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan PKK saldırısında şehit olan Abdulhalit Aras'ın Van'daki baba evine ateş düştü. Kürtçe ağıtların...

04 Ağustos 2015 Salı 23:57
Şehit Abdulhalit Aras'ın baba ocağında Kürtçe ağıtlarla yas var






Murat ÇAĞLAR/ VAN, () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan PKK saldırısında şehit olan Abdulhalit Aras'ın Van'daki baba evine ateş düştü. Kürtçe ağıtların yükseldiği Van'ın Seyrantepe Mahallesi'ndeki aileyi komşuları teselli etmeye çalıştı.
Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan er Abdulhalit Aras'ın şehit haberi, Seyrantepe'deki baba evini yasa boğdu. Anne Sefkiye ve Baba Sami gözyaşlarına boğulurken mahalle sakinleri de şehit evinde bir araya gelerek aileye destek olmaya çalıştı.

Mahalle sakinleri artık savaşın durmasını isterken şehit Aras'ın dayısı İzzettin Şenli, "Bu kan ne zamana kadar dökülecek. Bu kan ne zaman duracak. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz eğer Türkiye vatandaşı değilsek, bizi buralardan sürgün etsinler. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Biz bu gecede bir asker uğurladık. Artık bu kan dursun biz çocuklarımızı askere gönderiyoruz bize cenazeleri geliyor. Biz artık barış istiyoruz.  Kürtleri bitirmek istiyorlar. Ama Kürtler bitmez, bu ülkede 30 milyon Kürt var. Bunlar Türkiye vatandaşı değil mi? Bizim zamanında atalarımız Çanakkale'de savaşmadı mı? şehit düşmedi mi? Bu savaş artık dursun. Artık sabrımız tükendi. Artık yeter cezaevleri dolu, asker cenazeleri geliyor bunun sonu ne olacak. Bu kan dursun yoksa artık hergün eylem yapacağız. Sonumuzda Kobani gibi olacak. Bu savaş dursun Kürtlerde artık barış istiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.