'Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası' başladı

Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle, 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla gerçekleştirilen "Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası" İstanbul'dan başladı.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 16:59
'Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası' başladı






İSTANBUL (AA) - Arnavutköy Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle, 15 Temmuz şehit ve gazilerini anmak amacıyla gerçekleştirilen "Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turnuvası" İstanbul'dan başladı.

Turnuvaya katılan bisikletçiler, Arnavutköy Vadi Park'ta Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'yla bir araya geldi.

Baltacı, gerçekleştirdikleri turla, milleti için canını feda eden şehit Ömer Halisdemir'in adının yaşatılmasını istediklerini belirterek, "Sporcular 6 şehirden geçerek Niğde'ye ulaşacak. Gidilen her ilde, o ilin valisi ziyaret edilerek, o ile ait toprak alınacak ve şehidimizin huzuruna gidilecek." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bisikletçiler, Arnavutköy'den aldıkları toprakla, Niğde'ye doğru pedal çevirmeye başladı.

Bu arada 9 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu sağ kolunun tamamını ve sağ bacağının büyük bir kısmını kaybeden Hayati Yiğitoğlu da özel bisikletiyle, sporculara 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar eşlik etti.

Yiğitoğlu ,Halisdemir'in vatan için canını feda ettiğini belirterek, "Biz de elimizden geleni yapacağız. Sporda engel yok. Vatan için her şeye hazırım." dedi.

Muhabir: Ali Cevahir Aktürk

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.