Şehit savcıyı anma töreninde kürsü gerginliği (2)

'KİMSENİN KÖTÜ NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM' Ankara Başsavcısı Harun Kodalak ise konuşmasında şunları söyledi: "Biz bu töreni herhangi sendika adına düzenlemedik. Ben kendisine izah etmeye çalıştım. Kendim bir dernek...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:16
Şehit savcıyı anma töreninde kürsü gerginliği (2)






'KİMSENİN KÖTÜ NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM'
Ankara Başsavcısı Harun Kodalak ise konuşmasında şunları söyledi:
"Biz bu töreni herhangi sendika adına düzenlemedik. Ben kendisine izah etmeye çalıştım. Kendim bir dernek üyesi olmama rağmen konuyu gündeme getirmedim. Acımızı paylaşalım. Ben Ankara Başsavcısı olarak Ankara Başsavcılığı adına konuşuyorum. Biz şehidimize rahmet diliyoruz. İnşallah bir daha böyle olay yaşamayalım. Kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama biz burada Ankara Adliyesi olarak, Ankara Başsavcılığı olarak kısa bir anma tören düşünmüştük tek amacımız buydu."
'TARTIŞABİLİRİZ AMA BİRBİRİMİZ İLE ASLA SAVAŞMAMALI DÜŞMAN GÖRMEMELİYİZ'

Farklı düşüncelere saygı duyulması gerektiğine vurgu yapan Kodalak, "Ateş düştüğü yeri yakar. Şehit olan savcımızın ailesinin yaşadıklarını tahmin edebiliyoruz. Allah böyle acılar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi asla bozmayalım. Farklı düşüncelerimiz olabilir bunlar bizi birbirimize düşman etmemeli. Tartışabiliriz ama birbirimiz ile asla savaşmamalı düşman görmemeliyiz" dedi.
'OLAYLAR HEPİMİZİN YÜREĞİNİ YAKIYOR'
Kodalak'ın ardından kürsüye çıkan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de "Bu olaylar hepimizin yüreğini yakıyor. Ancak bunlardan almamız gereken önemli dersler olduğunu hepimiz burada idrak etmeliyiz. Adaletten taviz vermeden çalışacağımıza inanıyorum. Birliğimiz ve beraberliğimiz her şeyden önemlidir. Şehidimize rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Yargı çalışanları olarak bu konudaki hassasiyet ve desteğimiz sürmelidir ihmal etmeyelim. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
Anma töreninde konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.