Sema Karaoğlu: Her 3 kadından 1’i şiddet görmektedir

Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - KAYSERİ Kadın Platformu üyesi Sema Karaoğlu, "Kadınlar dünyanın yarısını oluşturduğu halde, dünyanın tüm mal varlığının sadece yüzde 1’ine sahiptirler. Her üç kadından biri ekonomik, sosyal,...

08 Mart 2015 Pazar 13:10
Sema Karaoğlu: Her 3 kadından 1’i şiddet görmektedir






Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - KAYSERİ Kadın Platformu üyesi Sema Karaoğlu, "Kadınlar dünyanın yarısını oluşturduğu halde, dünyanın tüm mal varlığının sadece yüzde 1’ine sahiptirler. Her üç kadından biri ekonomik, sosyal, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Kadına yönelik ayrımcılık ve şiddet, bir insan hakları ihlalidir" dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstü önüne çelenk koyan kadınlar, sorunlara çözüm önerileri sunulmasını, kadına karşı ayrımcılığın kalkması ve şiddetin son bulmasını istedi. Kadın Platformu üyeleri adına konuşan Sema Karaoğlu, tüm toplumlarda kadınların cinsel istismar, fiziksel şiddet, psikolojik ve sosyal baskı gibi çok farklı şiddet türleriyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Kadınların, toplam işgücünün yüzde 65’ini yaptıklarını, ancak, dünya gelirinin sadece yüzde 10’unu aldığını ifade eden Karaoğlu, "Kadınlar dünyanın yarısını oluşturduğu halde, dünyanın tüm mal varlığının sadece yüzde 1’ine sahiptirler. Bugün yeryüzünde her üç kadından biri ekonomik, sosyal, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Kadına yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı olan şiddet, bir insan hakları ihlalidir. Maalesef, kadına karşı şiddet konusunda, OECD ve AB ülkeleri arasında kadına yönelik şiddet oranlarının, en yüksek olduğu ülkelerden biriyiz" dedi.
Kadına karşı şiddetin önlenmesi için alınan önlemlerin denetlenmesi gerektiğini anlatan  Karadağ, "Ülke olarak ulusal ve uluslararası düzeyde, kadınlar lehine kabul edilen birçok yasal düzenleme yapılmasına rağmen, bu sorunların ciddiyetle varlığını sürdürmesi çok düşündürücüdür. Kanun yaparak ya da uluslararası anlaşmalara imza atarak kadına şiddetin durdurulamadığı ortadadır. Uygulamaların denetlenmesi çok önemlidir" diye konuştu.
Türkiye’deki hala sığınma evi bulunmayan kentler olduğunu söyleyen Karaoğlu, sığınma evlerinin yetersiz kaldığının altını çizdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.