Sendikacı Eğitimcilerin Basın Açıklamasına Polis Engeli

İZMİT(Kocaeli) () MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın, okul müdürlüklerinde gerçekleştirdiği 'Rotasyon' adı altında görevden almalara tepki gösteren Aktif Eğitimciler Sendikası’nın Kocaeli Valiliği önünde gerçekleştirmek istediği...

04 Kasım 2014 Salı 17:00
Sendikacı Eğitimcilerin Basın Açıklamasına Polis Engeli






İZMİT(Kocaeli) () MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın, okul müdürlüklerinde gerçekleştirdiği 'Rotasyon' adı altında görevden almalara tepki gösteren Aktif Eğitimciler Sendikası’nın Kocaeli Valiliği önünde gerçekleştirmek istediği eyleme polis izin vermedi.
Aktif Eğitimciler Sendikası’nın eylemine Türk Eğitim-Sen de destek verdi. Milli Eğitim'deki rotasyon ile ilgili Vilayet binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen 30 kişilik sendikacı grubu, polis ekipleri vilayet bienasına yaklaştırmadı. Sendikanın Kocaeli İl Temsilcisi Mahmut Mollarecep polislerle bir süre konuştuktan sonra yapacağı basın açıklamasının yazılı olduğu kağıdı yere atarak tepki gösterdi.  
Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Mahmut Mollarecep’in okumadığı, ancak gazetecilere dağıtılan basın açıklamasında şu ifadeler yer altı:
"Ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuku, hak ve adaleti hiçe sayarak görevden alan MEB, görevden alınanların yerine yeni müdürleri belirlerken de bizi şaşırtmadı. Hükümeti destekleyen bir sendikaya üye olmayan müdürlerin neredeyse tamamını görevden alan MEB, yapılan göstermelik mülakatla onların yerine ağırlıklı olarak siyasi vesayete evet diyenleri okul müdürlüklerine getirdi. Göstermelik yapılan mülakat sonucunda ortaya güler misin, ağlar mısın dedirtecek evlere şenlik bir sonuç çıktı."  
İLGİNÇ SORULAR
Açıklamada, mülakatlarda sorulduğu öne sürülen sorular da şöyle sıralandı:
"Aspirinin ham maddesi nedir? Pinokyo’nun yazarı kimdir? Don Kişot nasıl ortaya çıktı? Keşanlı Ali Destanını kim tiyatroya çevirdi? İlk top hangi savaşta kullanıldı?' soruları ile ne amaçla olduğu belirlenemeyen kayıtdışı sözlü bir sınav yapılmıştır. Tüm mücadelemizi devam ettirecek ve ayrıca hukuki mücadele vermek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz." 
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.